Зараз читаєте
5 запитань Предстоятелю ПЦУ від тернопільської молоді

5 запитань Предстоятелю ПЦУ від тернопільської молоді

Зараз перед нашою українською молоддю постає багато різних викликів. І для того, щоб із ними впоратися, юнакам і дівчатам потрібна духовна підтримка. Церква покликана зробити все можливе для того, щоби молода людина в сучасному світі почувала себе духовно затишно.

Під час мого візиту в Тернопіль поспілкувався з молоддю: студентами університетів та членами місцевого осередку Пласту – Національної скаутської організації України. Отримав велике задоволення від зустрічей і розмов з активною тернопільською молоддю, яка поставила мені чимало запитань.

Виділив для себе кілька таких питань та ділюся відповідями на них з вами:

1️⃣ Що можу порадити тим студентам, які незабаром стануть випускниками?

Коли ми навчаємося у закладі вищої освіти, то звикаємо до своїх викладачів, стаємо єдиною університетською родиною. Тут ми отримуємо любов і знання, які в майбутньому будемо використовувати на благо іншим. І дуже важко, коли ми завершуємо вчитися в навчальному закладі, покидати таку родину. Проте це не повинно нас зупиняти, навпаки – має давати сили й натхнення рухатися далі, зберігаючи добрі стосунки з нашими вчителями й викладачами, які заклали добру основу для нашого майбутнього.

2️⃣ Як Православна Церква України ставиться до науково-технічного процесу?

Сучасна наука стрімко розвивається. Православна Церква не проти сучасних технологій, які застосовуються на благо. Адже будь-яку річ можна використовувати по-різному: на користь або на шкоду, навіть смертельну. Сучасні технології дозволяють робити неймовірні речі, але їх ми повинні використовувати для добра іншим.

3️⃣ Як можна впоратися з тим, що пандемія коронавірусу зруйнувала плани багатьох молодих людей на майбутнє?

Пандемія – це явище, яке не буде тривати постійно. І поступово ми виходимо з цього стану. Ми повинні навчитися жити в такій ситуації з дотриманням норм заради нашої безпеки. Це не завжди просто, але цей час ми можемо використовувати для того, щоби вдосконалюватися. Ми не повинні падати духом, а маємо укріпити його й робити все для того, щоби в майбутньому було краще. Бо що виявила пандемія? Коли ми пройшли певний етап випробування, то зрозуміли, наскільки важливим для нас є спілкування з людьми й особисті зустрічі. Можливо, ми будемо цінувати більше цей час, який надається для безпосереднього спілкування.

5️⃣ Як в умовах світу можливостей протистояти гордині?

Сучасний світ закликає кожного з нас бути гордими. Зараз сучасна людина ставить себе в центрі світобуття, забуваючи про Бога. Вона намагається поставити в основі людське его, тобто людина вважає себе творцем, а відтак проявляє гординю…

Дивитися також

Бо гріх – це протидія Богові, віддалення від Нього. Але Господь завжди залишається досяжним, Він є поруч. Він невпинно стукає у двері нашого серця. Але ми настільки заклопотані якимись справами, що не чуємо цього стуку, а говоримо, що нібито це Бог не чує і не відповідає на наші прохання. Але від нас, від того, чи є у нас гординя, залежить наскільки ми близько чи далеко від Бога. Бо саме гординя є основою всіх інших майбутніх гріхів. Тому потрібно боротися й протиставляти їй наше смирення, бо Господь гордим противиться, а смиренним подає Свою благодать.

Якщо ми намагатимемося бути смиренними і цю чесноту втілювати в своєму житті, то протистоятимемо гордині. Ба більше, зможемо побачити, що Бог є близько до нас. А Господь, у відповідь, допомагатиме й надихатиме нас робити добрі й корисні справи.

Дорогі у Христі брати і сестри! Бажаю, щоби ви досягали все нових і нових вершин, бо меж для вдосконалення ніколи немає. Ми можемо збагачуватися і науково, і духовно, і далі зростати у своїй силі.

Нехай Господь благословляє нашу молодь!

Джерело: Пресслужба ПЦУ

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку