Зараз читаєте
8-мі роковини трагедії МН17

8-мі роковини трагедії МН17

Теракт із 298 жертвами — збиття пасажирського літака в небі над окупованою територією Донеччини. 8 років шукає відповіді, коли буде покарано злочинців,міжнародна спільна слідча група за участю України, Королівства Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

Чотирьох обвинувачених — трьох громадян рф та одного українця — судять в окружному суді Гааги. Трохи більше місяця тому з останнім словом на засіданні виступали сторона захисту та сторона обвинувачення. На 22 вересня 2022 року призначене наступне технічне засідання, на якому суд може назвати дату винесення вироку. Попередньо визначені орієнтовні — 17 листопада та 15 грудня 2022 року.

У вересні минулого року представники України були в судовій залі в комплексі «Схіпхол», де слухали родичів жертв цієї трагедії. Їхні біль і тугу та головне бажання — справедливості і покарання всіх причетних.

Слідство продовжується, щоб встановити екіпаж ЗРК «Бук» та хто з керівництва рф віддавав накази на переміщення комплексу на територію України і яка була послідовність цих наказів, а також визначити учасників нарад у рф щодо надання військової підтримки, у тому числі засобів протиповітряної оборони, терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР».

Дивитися також

Росія має бути визнана державою-терористом. Ми вже 8 років маємо цьому жахливі докази, а за останні 5 місяців її терор досяг апогею. Її військами вчинено майже 23 тисячі воєнних злочинів, ціллю кожного з яких стали цивільні об’єкти та мирне населення України, а також журналісти світових ЗМІ, які показували правду про агресію рф і її звірства.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку