Зараз читаєте
Другий саміт Перших Леді та Джентльменів

Другий саміт Перших Леді та Джентльменів

Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом

23 липня – 150-й день жорстокої загарбницької війни Росії на території України. Війни, яка змусила мільйони українців шукати прихисток і новий дім. Війни, яка знищує міста й інфраструктуру, забирає в українців якісну освіту, доступну медицину та соціальні послуги.
Її руйнівний вплив позначився на всіх сферах життя. Але найболючішою втратою України є втрата людей. Війна ставить на паузу здоровий та всебічний розвиток і самореалізацію особистості, оскільки фокус переноситься на виживання.
Другий Саміт перших леді та джентльменів покликаний укотре привернути увагу світу до війни, яка вже п’ятий місяць відбувається в центрі Європи. Головною темою цьогорічного заходу стане людина. Адже саме збереження й відновлення людського капіталу є запорукою успішної відбудови країни.
Водночас Саміт – не лише про Україну. Він про кожну країну світу, яка вже відчула або може відчути на собі вплив війни та інших глобальних криз.

Звернення Першої Леді України

Людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою цінністю. Так стверджує наша Конституція. 

Так завжди було, і ніхто не відбере цієї цінності – щодня стверджують наші воїни на полі бою; медики, приймаючи пологи у підвалах; волонтери, вивозячи літніх людей з-під обстрілів. 

Хтось вимірює війну, що нині триває в Україні, геополітичними амбіціями, протистоянням цивілізованого світу й деспотизму. Але я скажу простіше: для нас це війна людей. І війна за людей. 

Дивитися також

Саме тому людина – у центрі кожного обговорення на цьому Саміті. Саме тому я запросила перших леді до дискусії. Бо вони щодня використовують свій досвід і силу, щоб дбати про людей. Цю силу називають м’якою, що водночас не означає її меншу потужність. Особливо коли є єдність.

Тож запрошую перших леді та джентльменів, експертів у різних галузях, відомих людей об’єднати зусилля. Маємо разом виграти битву за гідне життя українських людей і засвоїти уроки, які допоможуть долати можливі майбутні світові кризи.

Олена Зеленська,
Перша Леді України

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку