Зараз читаєте
Глава УГКЦ закликав українців промовляти молитву заступництва за наших воїнів

Глава УГКЦ закликав українців промовляти молитву заступництва за наших воїнів

Прошу всіх вас, хто практикуватиме молитву заступництва: помоліться за тих, що зараз перебувають у зоні бойових дій, зокрема за наших військовослужбовців, синів і дочок України, які захищають Батьківщину, і за цивільних людей, які опинилися у вогняній пастці цієї жорстокої війни, за тих, хто щодня чує гуркіт зброї.

Про це сказав глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 152-й день святотатської війни Росії проти України.

Предстоятель відзначив, що було випущено десятки різних видів бомб, снарядів, ракет по містечках і селах нашої землі, території, на якій тривають жнива.

«Україна у вогні… Але Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться. І ми дякуємо Господу Богу і Збройним силам України, що дожили до цього ранку, бачимо світло денне і можемо стояти в молитві перед Божим обличчям», – наголосив глава УГКЦ.

Молитва заступництва, пояснив він, полягає в проханні, проте не за власні потреби, не за себе, а за ближніх, за тих, хто поряд, кому, можливо, зараз тяжче, ніж мені.

Дивитися також
Важлива духовна подія за участю Вселенського Патріарха

«Молитва заступництва – це особливий вид спасенної молитви нашого Спасителя, який молився до свого Небесного Отця за своїх учнів і за тих, хто увірує в проповідь апостолів. Цю молитву підносить до небес за всіх нас Пречиста Діва Марія», – сказав Предстоятель.

Він зауважив, що ми маємо ікону молитви заступництва у стародавньому соборі Святої Софії в Києві – Богородиця, Київська Оранта, Нерушима Стіна, день і ніч стоїть із піднесеними вгору руками і молиться: за місто, за народ, за Українську державу.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку