Зараз читаєте
Громада храму Св. Жінок-Мироносиць вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Громада храму Св. Жінок-Мироносиць вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У День пам’яті жертв політичних репресій настоятель парафії Святих Жінок-Мироносиць с. Почапинці Тернопільсько-Бучацької Єпархії Православної Церкви України (Української Православної Церкви) з духовенством та громадою вшанували пам’ять  тисяч загиблих у часи репресій.

Дітки недільної школи поклали кошик з квітами та стрічкою національних кольорів України до Братської могили і вшанували пам’ять загиблих.

Громада та духовенство запалили лампади та молитвою і хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв тоталітаризму.

Настоятель парафії звернувся з пастирським словом до присутніх і закликав всіх пам’ятати трагічну історію нашої Батьківщини-України.

“…Кожного, у сьогоднішній день ми згадуємо, можливо коли пройде час ще одне покоління, і ще одне,а ми вже тоді будемо у вічності, згадають цих закатованих, вбитих, засланих у табори, тому що саме ми, прищепили тим, хто підростає правило приходити не тільки до місця вічного спочинку нашого, наших рідних, а й до таких символічних місцин де кожен в своєму серці згадує і пам’ятає.

Дивитися також
Погляд Вселенського патріарха Варфоломія на охорону довкілля.

Нехай наша молитва за спокій тих людей що віддали свої життя буде прийнята. Нехай Господь дарує їм Царство Небесне, а кожен із нас не буде подібний соломі, яка легко запалюється спалахує і в той самий час швидко перегорає. Ми повинні бути твердими, як вогнище віри нашої земної Батьківщини, яке світить, проповідує, вмирає але воскресає!

Ось ці  вже новітні жертви, які приносяться щоб не були ніколи і ніким забуті.  В своєму серці відносно тих людей хто відійшов, хто втратив здоров’я – історія і кожен з нас дасть гідну і належну оцінку і пам’ять про загиблих нехай передається із роду в рід. “ХРИСТОС ВОСКРЕС!ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!” – сказав отець Роман Будзинський.

Прес-служба Парафії святих Жон-Мироносиць

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку