Зараз читаєте
Ікона — це молитва у фарбах, а дзвін — молитва у бронзі

Ікона — це молитва у фарбах, а дзвін — молитва у бронзі

Сьогодні, в 12-ту неділю після П’ятидесятниці, 4 вересня 2022 року Божого у затишному храмі Святих Жон-Мироносиць, с. Почапинець, Тернопільської області, прикрашеному букетами з живих квітів, все дихало спокоєм та умиротворенням.

«Радісна й довгоочікувана подія сталася в нашій православній родині: добудовано четвертий поверх дзвіниці, з якої в скорому часі лунатиме глас любові Божої, звуки, що скликатимуть всіх на молитву і підніматимуться до небес…», — з такими словами звернувся до присутніх отець-настоятель.

— Це велика радість, бо церковний дзвін кличе людей до молитви, а також проголошує Божу радість. У цей важкий, складний для нас всіх момент життя ми чекали на цю радість, яка зветься миром в часі війни, і саме дзвони сповістять радісну вість про перемогу над ворогом — підкреслив отець Роман. — Наш храм — дім Божий, це місце зібрання людей для молитви. Дякую всім нашим небайдужим помічникам за важку працю, турботу один про одного, і підтримку кожного.

З визначною подією церкви Святих Жон-Мироносиць завершення останнього-четвертого поверху побудованої дзвіниці привітав о.Роман (Будзинський) парафіян, будівничих, жертводавців і підніс подячну молитву.

«Мабуть, уперше за більш як шість місяців з початку війни я, як священик-настоятель парафії Святих Жон-Мироносиць, відчув у душі умиротворення. І неабияку гордість за нашу громаду і церкву — колиску моєї віри, милосердя, домівку для всіх людей. Десятки вірян доклали чимало зусиль до побудови нашої дзвіниці. Переконаний, що над Почапинцями, містом Тернополем і всією Україною загалом незабаром лунатимуть урочисті й найбажаніші звуки — голос дзвонів Перемоги. І нема у світі такої сили, що могла б зупинити їх!» — звернувся до громади зі словом настоятеля отець Роман Будзинський.

В скорому часі люди почують перші звуки дзвонів, які піднесеною піснею полинуть в небо. І буде відчуття благодаті, а обличчя кожного з нас сяятимуть щирою радістю…

Нехай переможний благодатний передзвін рознесеться навкруги, нехай усі, хто почує голос віри, зміцняться у благочесті і молитві. Нехай дзвони очищають душі наших вірян та оспівують славу Божу на багато століть адже Велику Перемогу можна здобути лише спільними зусиллями, єдністю! Слава Україні — Героям нашим воїнам Слава!

Храм Божий височіє, як Ангел на посту,

Дивитися також

Здійсняються тут мрії про обрану мету,

Лунає із дзвіниці навколо срібний дзвін,

Бо наступив вже ранок, до храму кличе він.

Пресслужба парафії Св. Жон-Мироносиць

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку