Зараз читаєте
Клімкін: «Після звірств росіян у Бучі ООН має негайно виключити рф зі складу Ради з прав людини або саморозпуститись»

Клімкін: «Після звірств росіян у Бучі ООН має негайно виключити рф зі складу Ради з прав людини або саморозпуститись»

Після фото зі звільненої Бучі, які обійшли світ, в ООН є тільки два шляхи. Перший – негайно виключити росію з Ради з прав людини. Таку саму вимогу маємо спрямувати до Міжнародного Суду в Гаазі. Другий – саморозпуститися як організація, що остаточно втратила моральну, навіть не політичну, основу для своєї діяльності. Таку позицію виклав на власній сторінці у Фейсбук колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«У 1939 році СРСР виключили з Ліги націй за напад на Фінляндію. Настав час повторити історію. Якщо це не вдасться, її можна розпускати: підтримка злочинців це теж злочин, і ООН має понести за це відповідальність», – написав він.

Відомо, що Збройні сили України публікують фото та відео зі звільненої від російських окупантів Бучі.

Українські захисники і захисниці виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей.

На вулицях міста лежать десятки трупів, деякі із них із зав’язаними руками.

Окрім цього, перед ганебним відступом росіяни у Бучі замінували кондитерську фабрику та отруїли солодощі.

До речі, голова Фонду пам’яті Блаженнішого МитрополитаМефодіяНаталія Михайлівна Шевчук особисто була свідком цих звірств.

Біля цього забору Наталія Шевчук писала своє відеозвернення до білоруського народу.

Дивитися також

В той же час, коли весь світ спостерігає за геноцидом українського народу, який чинить російсько-фашистська армія, Міноборони РФ робить наступну «заяву про ситуацию в Бучі»:

Нагадаємо, раніше в інтернеті з’явились фотографії й відео, відзняті, в том числі, Агентством Фра́нс Пре́сс (AFP) у місті Буча під Києвом. На фото и відео видно численні тіла людей у цивільному одязі. Декотрі зі зв’язаними за спиною руками.

До речі, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся до керівників Євросоюзу із закликом про якнайшвидше скликання Європейської Ради для обговорення злочинів Росії, скоєних у Київській області, зокрема, у Бучі. Результатом цього засідання, на його думку, повинні стати санкції, які дійсно працюють проти злочинного режиму Путіна.

Джерело: Фонд пам’яті Блаженнішого МитрополитаМефодія

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку