Зараз читаєте
Митрополит Епіфаній очолив Панахиду за жертвами Голодоморів

Митрополит Епіфаній очолив Панахиду за жертвами Голодоморів

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 28 листопада 2020  року на території національного музею «Меморіал жертв Голодомору» звершив панахиду за жертвами Голодомору-геноциду українського народу.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Лаврентій та численне духовенство.

До заупокійної молитви з нагоди 87-ої річниці пам’яті про тих, хто невинно загинув у 1932-1933 роках під час Голодомору-геноциду та під час інших штучно організованих радянським тоталітарним режимом голодів долучилися й інші представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

У заході взяв участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, а також громадські та культурні діячі й небайдужі кияни.

Після завершення молитви пролунало звернення від Президента України Володимира Зеленського і було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після якої розпочалася всеукраїнська акція «Засвіти свічку».

День пам’яті жертв голодоморів з 1998 року відзначається щороку в четверту суботу листопада. В цей день вшановується пам’ять жертв голодоморів на території України 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. Внаслідок навмисно організованого радянською владою Геноциду в Україні загинуло понад 10 мільйонів осіб.

Дивитися також
Звершено заупокійне богослужіння на честь Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

Сьогодні молитва за душі жертв голодоморів лунала у храмах Православної Церкви України у різних куточках нашої держави.

Джерело Пресслужба Київської Митрополії ПЦУ

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку