Зараз читаєте
Молитва «ОТЧЕ НАШ»

Молитва «ОТЧЕ НАШ»

Коли тобі важко молитву згадай. Тихенько, тихенько її прочитай і стане так легко і радісно, знай Господь допоможе, ти тільки згадай…

Як читати молитву «Отче наш»

Якщо воістину ти називаєш Бога Батьком своїм, то надійся ж на Нього, як на Отця єдиного, всеблагого, всемогутнього, премудрого, незмінного в любові Своїй і в усіх досконалостях.

Св. праведний Іоанн Кронштадський

Читайте «Отче наш», та не брешіть: Залиш нам борги наша, як і ми залишаємо.

Преподобний Амвросій Оптинський

…Молитися ж про це має:

По-перше, з чистим наміром – нехай буде воля Твоя, бо я, сердечно бажаючи слідувати їй безкорисливо, не заради нагороди чи придбання чогось, і не тому, що Ти, Господи, збагатив мене щедротами Своїми і захистив мене від моїх супротивників, як у цьому дорікав сатана праведного Йова перед Богом (Іов.1:9–10), і не через страх вічних мук геєнських, але в простоті серця дотримуюся волі Твоєї, бажаю, чого Ти бажаєш, тому тільки, що Ти того хочеш, що така Твоя воля, Боже мій!

По-друге, молитись має з любов’ю: нехай буде воля Твоя! – одного я тут шукаю і одне мислю, щоб у всьому відбувалася воля Твоя, Господи! Нехай величність імені Твого, Боже мій, пошириться і прославиться через мене непотрібного раба Твого. Це одне вважаю для себе величезною честю і нагородою, щоб я гідний був благогоджувати Тебе, Творець мій, Який дарував мені розум і вільну волю як запоруку найближчого спілкування з Тобою, моїм Творцем і Спасителем.

Святитель Іоанн, митрополит Тобольський

Нехай святиться ім’я Твоє… Для того молимося, щоб у нас ім’я Боже святилось: не тому, що ніби, не бувши святим, починає воно бути святим, але тому, що в нас воно святим робиться, коли самі освячуємось і гідне святині робимо.

Святитель Кирило Єрусалимський

Дивитися також
Божественна літургія у храмі Собору Київських святих с. Романків

Богові виразні тільки ті молитви, які коли вимовляє той, хто молиться, розуміє, що говорить і відчуває…

Так, хто говорить Богові в молитві: нехай прийде царство Твоє, а не знає, як приходить це царство, не знаючи ж, не готується до прийняття його і нічого не робить, що потрібно з його боку для отримання його, чи можливо, щоб прийшло до нього це царство? Яка користь тому, що говорить він у молитві: Нехай прийде царство Твоє? Господь говорить у святому Євангелії: покайтеся, бо наближилося царство Боже. Отже, хочеш, щоб прийшло до тебе це царство? Кайся. Якщо не покаєшся, скільки не кажи: нехай прийде царство Твоє, не прийде воно до тебе.

Преподобний Симеон Новий Богослов

Пізнання молитви такою ж мірою буває успішне, в якій процвітають вдачу і життя того, хто молиться.

Преподобний Ісидор Пелусіот

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки. Амінь.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку