Зараз читаєте
Митрополит Епіфаній: Молюся за перемогу і за наших славних воїнів

Митрополит Епіфаній: Молюся за перемогу і за наших славних воїнів

2 березня 2022 року Божого Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній на своїй сторінці у Facebook звернувся до всіх українців.

Перемога – найбільш бажане і очікуване для кожного з нас сьогодні. Де б хто не був – на фронті чи в тилу, у своїх будинках чи в укриттях, наодинці чи зі своїми рідними, у гарячих точках чи у безпечному місці – перемога над ворогом – це те, чого ми прагнемо найсильніше і за що багато українців вже заплатили занадто велику ціну.
Вірю: ми обов’язково здолаємо агресора. Інакше і бути не може. Бо на нашому боці – правда і Бог, а Господь ніколи не буває посоромленим. Ми у цій війні вже не одні, весь цивілізований світ нас чує, хоче чути, а значить – почує. Для перемоги в нас є все: праведна мета, сильний дух, єдність, злагода між собою, сміливість, взаємопідтримка, жертовність.
Вірю та переконаний, що Бог благословляє наш народ. Молюся за перемогу і за наших славних воїнів. Згадую полум’яні слова наших святих пращурів, які нині актуальні, як ніколи: «Мужайся, і нехай кріпиться серце твоє, і перемагай ворогів твоїх, і уповай на Господа в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь» (Требник свт. Петра Могили, 1646 р.).

Молитва за перемогу України над агресором

Всесильний Господи, почуй молитви дітей Твоїх, споглянь в час важких випробувань на державу нашу – Україну. Благослови та зміцни воїнів наших, владу, уряд та весь народ наш, які протистоять підступному російському агресору на землі, на морі та в повітрі. Правдолюбивий Господи, не дай ворогам знищити державу, народ та святині наші.

Дивитися також
Під час робочої поїздки на Львівщину Президент України Володимир Зеленський узяв участь у молитовному заході «Боже, Україну бережи! 500 днів опору й звитяги».

Благаємо Тебе, даруй нам з іменем Твоїм перемогу і справедливий мир наблизь. Пошли грізного очільника небесного воїнства Твого – архістратига Михаїла, на допомогу мужнім захисникам нашим, щоб диявольські задуми агресора зруйнували вони та вберегли нашу Батьківщину-Україну.

Твоє бо є, щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку