Зараз читаєте
Митрополит Олександр: «Я вірю, що канонізація Блаженнішого Володимира не за горами»

Митрополит Олександр: «Я вірю, що канонізація Блаженнішого Володимира не за горами»

5 липня, у 8-му річницю упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), єрарх ПЦУ, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив заупокійні богослужіння – Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Києва та літію біля пам’ятника митрополиту Володимиру, що встановлено перед Музеєм приснопоминаємого архіпастиря. Архієрею ПЦУ співслужило духовенство Переяславсько-Вишневської єпархії та гості у священному сані, повідомляє пресслужба єпархії.

За богослужінням митрополит Олександр також підніс молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ, за спокій душ полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

“Блаженніший Митрополит Володимир 22 роки добросовісно і жертовно керував тим спадком, який йому дістався від Радянської Церкви, яку він трансформував і вивів до рівня фактично незалежної і автокефальної Церкви. Ми у нього це перейняли, і би сказав, довершили в тому статусі, в якому сьогодні перебуваємо і з нашим собором, і з нашою Помісною Церквою України, яка довгий шлях пройшла до того, щоби отримати свій канонічний довершений досконалий статус, стати рівноправною п’ятнадцятою Церквою-Сестрою у сім’ї Помісних Православних Церков, і звершувати своє спасительне служіння в непростий час. Будемо молитися і простити Бога, щоб Він упокоїв його в обителі з праведними, а радше ми це знаємо, що він уже там, і будемо молитися до нього. Я вірю, що канонізація Блаженнішого Владики не за горами, а та праведність і та любов, яку він посіяв у душах православних віруючих України, во любов’ю відгукується в наших серцях і робить нас дійсно євангельськими християнами – християнами не Закону, а християнами любові”, – сказав митрополит Олександр наприкінці богослужіння.

Дивитися також
27 липня 2023 р.Б. Собор Святої Софії, Київ

Під час відправи митрополит Олександр звершив хіротонію – клірика єпархії диякона Романа Зарубіна було висвячено на священника.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку