Зараз читаєте
Митрополит Симеон молитовно відзначив 15-ту річницю свого призначення на Вінницьку кафедру

Митрополит Симеон молитовно відзначив 15-ту річницю свого призначення на Вінницьку кафедру

10 червня 2022 року, у день віддання свята Вознесіння Господнього та день пам’яті святителя Луки Кримського (у зв’язку із тим, що у 2022 році день пам’яті святителя Луки припадає на Троїцьку поминальну суботу, святкове богослужіння, присвячене святому Луці було перенесене на 10 червня), а також з нагоди 15-ї річниці свого призначення на Вінницьку кафедру, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці.

Архієрею співслужили священники собору. Під час богослужіння була піднесена молитва за перемогу України над російським агресором.

По завершенню богослужіння митрополит Симеон виголосив проповідь. З вітальним словом до владики Симеона звернувся ключар кафедрального собору протоієрей Віталій Голоскевич та вручив йому букет квітів. Митрополит Симеон подякував усім за молитви та спільні труди.

На честь митрополита Симеона було проголошене многоліття.

Цього ж дня свій День тезоіменитства відзначала настоятелька Вінницького жіночого монастиря на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці ігуменя Єликоніда (Воєвода). Митрополит Симеон привітав Ігуменю та побажав їй сил і Божої допомоги у розбудові відродженої обителі.

Дивитися також

Житіє святителя Луки Кримського можна прочитати за ПОСИЛАННЯМ

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку