Зараз читаєте
На Тернопільщину вперше привезуть ікону з мощами грецького святого-цілителя

На Тернопільщину вперше привезуть ікону з мощами грецького святого-цілителя

На Тернопільщину вперше привезуть ікону з мощами грецького святого-цілителя

У неділю 30 квітня до ставропігійного храму Святих Жінок-Мироносиць на Тернопільщину прибуде ікона з часткою мощей святителя Нектарія Егінського, який вважається чудотворцем і молитва до нього може принести покровительство і допомогу в різних життєвих ситуаціях. Мощі святителя перебувають у монастирі Святої Трійці на острові Егіна, який він заснував. Ікона буде виставлена і зберігатиметься у храмі Святих Жінок-Мироносиць, де будуть освячені також масло, свічки, хусточки та вода. Для бажаючих помолитися до святителя Нектарія ця унікальна святиня буде доступна для поклоніння – двері нашого храму відкриті, як і серця для молитви.

Привезуть ікону з мощами святителя Нектарія на Тернопільщину: де та коли її можна побачити

В неділю 30 квітня, на свято Святих Жінок-Мироносиць, в Тернопіль прибуде ікона з часткою мощей святителя Нектарія Егінського, одного з найшанованіших у Греції святих.

У Греції св. Нектарія повсюдно вшановують як чудотворця. Збереглася народна приказка: «Немає нічого невиліковного для святого Нектарія». Багато храмів і каплиць присвячено йому.

Ікона св. Нектарія перебуватиме у ставропігійному храмі Святих Жінок-Мироносиць автокефальної Української Православної Церкви (вул. Молодіжна 16, с.Почапинці, Тернопільського р-ну, Тернопільської обл.). Перед іконою буде освячено: масло, свічки, хусточки та воду, повідомив настоятель храму о. Роман Будзинський.

Нектарій Егінський (1846–1920) – єпископ Олександрійської православної церкви, митрополит Пентапольскій. Святитель Нектарій вважається чудотворцем і молитва до нього може принести покровительство і допомогу в різних життєвих ситуаціях. Мощі святителя Нектарія перебувають в монастирі Святої Трійці на острові Егіна, який він заснував.

Віряни зможуть помолитися до святителя Нектарія Егінського, одного з найшанованіших у Греції святих, під час перебування духовної святині на Тернопільщині. Ікона з часткою мощей святого-цілителя буде виставлена і зберігатиметься у ставропігійному храмі Святих Жінок-Мироносиць автокефальної Української Православної Церкви.

Дивитися також

Для тих, хто бажає помолитися до святого Нектарія, радо запрошуємо до нашого храму: прийдіть та поклоніться до унікальної святині та піднесіть свої палкі молитви промовляючи:

“О, святитель Нектарію, моли Бога за нас, грішних. Ти, як і на землі, так і на небі, як чудотворець, був нам і залишаєшся в допомозі і пораді. На твоє благословення і молитву сподіваємося в скрутні моменти і життєві невдачі. Просимо тебе, святитель Нектарію, не залишай нас без допомоги і захисту, і моли нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа, щоб він дарував нам милість і благословення. Амінь.”

Джерело: Ставропігійна парафія святих Жон-Мироносиць УПЦ(ПЦУ)

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку