Зараз читаєте
Нотний обігунок Страсної седмиці: Важлива видана книга для церковних хорів

Нотний обігунок Страсної седмиці: Важлива видана книга для церковних хорів

Протодиякон Олександр Тарасенко випустив нотний обігунок “Піснеспіви Страсної седмиці”, який стане необхідним ресурсом для регентів і хористів під час церковних обрядів Страсного тижня. Книга пропонує систематизацію та гармонізацію співів з використанням української церковно-співочої традиції, і відзначається великим досвідом автора в цій справі.

Протодиякон Олександр Тарасенко представив цінну нотну книгу для Страсного тижня

Завідувач хору Ставропігійного Спасо-Преображенського собору м. Києва, протодиякон Олександр Тарасенко випустив надзвичайно цінну для українського церковного співу книгу нотного обиходу “Піснеспіви Страсної седмиці”. Ця видана книга стане незамінним ресурсом для регентів та хористів, які працюють над музичним вдосконаленням під час Страсного тижня.

Основною метою цієї книги є надання підтримки українським церковним хорам під час Страсного тижня, допомога у систематизації та гармонізації співів, а також створення єдиного стилю в церковному співі. Важливо зазначити, що у якості основного матеріалу для цього проекту використовуються обиходні мелодії української церковно-співочої традиції. Вони включають як добре відомі, так і менш відомі піснеспіви, які використовувалися в різних церковних обрядах та практиках.

Автор книги, протодиякон Олександр Тарасенко, має вражаючий досвід у регентстві, який складає практично сорок років. Його великий внесок у редакцію, аранжування та гармонізацію цієї збірки нотних матеріалів гарантує високу якість та музичну цінність видання.

“Піснеспіви Страсної седмиці” рекомендовані для використання як церковними, так і свіськими хоровими колективами. Тираж видання обмежений і становить всього 500 примірників, що робить цю книгу особливо цінною для всіх, хто бажає розширити свій репертуар та покращити церковний спів під час Страсного тижня.

Крім того, в Спасо-Преображенському соборі також доступна для придбання збірка “Служба Божа для дитячого хору на основі українських церковних мелодій” авторства Олександра Тарасенка. Ця збірка стане великим доповненням до репертуару дитячих хорів та допоможе збагатити церковний спів новими, українськими мелодіями.

Дивитися також

4 листопада, після вечірнього богослужіння у соборі, автор презентував книгу митрополиту Переяславському і Вишневському Олександру Драбинко.

Вітаємо вірних автокефальної УПЦ (ПЦУ) з новим виданням книги.

Переяславсько-Вишневська єпархія Православної Церкви України. 

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку