Зараз читаєте
Остап Бендер у рясі

Остап Бендер у рясі

Від людей, обізнаних з церковним життям, нам стало відомо про звернення представників приватних підприємців Буковинського краю до митрополита Епіфанія з проханням призначити аудієнцію. Предмет обговорення на цій зустрічі вони задекларували – це вже не один рік ганебна діяльність Тараса Петранюка (архієпископа Тихона). Підприємці наполягають на тому, щоб було, нарешті, прийнято рішення щодо відповідності Тараса Петранюка займаній посаді в ім’я збереження авторитету церкви. Примітним є те, що про честь і гідність, тобто про моральний бік, українського священства турбується паства нашої Церкви. В той час як митрополити і архієреї поводять себе так, ніби нічого не сталося і схильні не помічати відступників у своєму середовищі.

Сподіваємось, що владика Тихон не вкрав гроші у вірян Православної Церкви України на покупку коштовного букету розкішних білих троянд, який підніс з нагоди тезоіменинництва Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія в день, коли вся повнота церкви вшановує пам’ять святителя Епіфанія Кіпрського!

Втім, винесемо на розгляд громади і вірян України це звернення:

Главі Православної Української Церкви Митрополоту Епіфанію

Ваше Блаженство, Слава Ісусу Христу!

Просимо Ваших молитов і звертаємось до Вас з проханням прийняти нас у себе в митрополії в будь-який зручний для Вас час. Вважаємо за необхідне викликати з Тернополя – Тараса Петранюка, владик зі Львова – Дмитра Рудюка та Макарія Малетича.

Я представляю групу людей з ділових кіл Чернівців і області – Вашої малої Батьківщини – Буковини.

Справа в тому, що вже багато років Тарас Петранюк «кидає» людей на великі гроші, пропонуючи участь у різних церковних проектах, на які потрібно фінансування. Ми, бізнесмени, завжди жертвуємо на потреби громади, намагаємось бути корисними церкві, армії, однак, на жаль, як нам стало відомо, кошти, які отримав Тарас Петранюк, не тільки не пішли на потреби церковного життя, а й використовуються на власні потреби отця, а це сотні тисяч доларів. Тому ми прагнемо донести до Вас, владика Епіфаній, конкретні факти привласнення Тарасом Петранюком коштів і в подальшому сподіваємось таким чином уберегти віруючих людей від втрати великих сум грошей.

Чому ми просимо запросити на зустріч владику Дмитра? Свого часу він особисто гарантував нам, що Тарас розрахується за розписками і проблем з ним більше не буде. Та, на жаль, на сьогодні боргові розписки ще й досі у нас, а Тарас навіть не збирається обговорювати свої зобовязання, посилаючись на те, що зараз він поважна та впливова людина в ПЦУ – архієпископ Тихон. Особисто і по телефону за номерами 067 114 0007, 099 125 0007, 097 790 4949 ми неодноразово намагались поспілкуватись з тернопільським владикою та він, як духовна людина, член архієрейського уряду церкви у відповідь погрожує покаранням від Всевишнього і закликає нас до покаяння. На жаль, Тихон вважає себе недоторканим та ховається за авторитетом свого родича – якогось Митрополита Макарія. Саме тому ми просимо і цього чоловіка викликати на зустріч до Києва.

Шановний владико, ми, Ваші земляки, просимо особисто розібратись, зустрітись з нами, вислухати і разом з іншими владиками прийняти рішення щодо відповідності Тараса Петранюка займаній посаді в ім’я збереження авторитету церкви та посприяти поверненню коштів.

Слава Україні – Героям Слава!

Особисті розписки Тихона-Петранюка про взяті у борг кошти

Нам не відомі конкретні епізоди шахрайської діяльності Тараса Петранюка, про яку хочуть розповісти підприємці з Буковини владиці Епіфанію, але хочемо нагадати про ті діяння Тихона, про що неодноразово йшлося на багатьох українських веб-сайтах.

Одна з таких розповідей – Викрито шахрая Тихона Петранюка/Злети та падіння від Філарета до Епіфанія/Що знайшли правоохоронці під час обшуку помешкання єпископа Тихона Петранюка?

Нам відомі кілька епізодів неправомірної діяльності даної персони.

Документи з кримінального провадження Петранюка Тараса Івановича, архієпископа ТИХОНА, керуючого Тернопільсько-Бучацькою єпархією Православної Церкви України (УПЦ) були оприлюднені в українських ЗМІ в межах розслідування, яке провела Наталія Шевчук, голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія.

Епізод перший: шахрайським шляхом Петранюк заволодів грошовими коштами у сумі 100 000 (сто тисяч) доларів США, які належать Плугіну Д. В., завдавши йому матеріальної шкоди в особливо великому розмірі на загальну суму 798 400 грн. (сімсот дев’яносто вісім тисяч чотириста гривень).

Заява надійшла від потерпілого Плугіна Дмитра Володимировича (начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації в Луганській області) до Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області. Згідно із заявою було порушено кримінальну справу №12012030050000359 за ч. 4 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) по відношенню до єпископа УПЦ КП Тихона (Петранюка Тараса Івановича 19.10.1976 р.н.).

Чи говорив Владика Тихон (Петранюк) відверту НЕправду, коли стверджував, що храм УПЦ КП в Луганську був побудований і згорів до тла? – Відповідь: «Так!»

Епізод другий: Зупинимося конкретно на самому злочині. Петранюк оголосив про підпал одного зі споруджуваних храмів Луганської єпархії, в який за паперами було вкладено майже 300 тис. грн. Коли зчинився галас, виявилося, що на місці «пожежі» стоїть напіврозвалений будівельний вагончик і ніякого будівництва навіть не починалося, а пожежа – просто вигадка єпископа Тихона. Як створення, так і руйнування цього храму сталося лише на папері. І «згорів» храм винятково для списання грошей, які Петранюк витратив на особисте розкішне життя.

Чи правда, що заборонений єпископ УПЦ КП Тихон (Петранюк), приховавши свій статус обвинуваченого в кримінальній справі, ввів в оману Предстоятеля УАПЦ Митрополита Макарія (Малетича), Архієрейський Собор УАПЦ, обманом увійшов до складу Української Автокефальної Православної Церкви? –Відповідь: «Так!»

Епізод третій: У статті «Новообраний керуючий Тернопільською єпархією УАПЦ – скандальний священик, у якого чималі проблеми із законом» йдеться про те, що «Блаженніший Митрополит Макарій (Малетич) усіма силами намагається на базі Української Автокефальної Православної Церкви створити небезпечне злочинне угрупування, куди можна потрапити за окрему плату. Предстоятель приймає усіх бажаючих, які мали чи мають проблеми з законом, перебували чи перебувають у розшуку та регулярно звершують канонічні злочини проти Церкви…» Саме таким «цінним кадром» для митрополита Макарія і став Тихон-Петранюк.

Як ідеться у цій статті далі, «підтвердженням кримінального авторитету «будівничого» Церкви став масштабний скандал довкола гектару землі в парку культури і відпочинку «Почайна», яку владика Макарій зобов’язувався віддати під забудову багатоповерхового житлового комплексу. У зв’язку з чим Генеральною Прокуратурою України було порушено кримінальне провадження». Такі діячі як Тихон мали стати (і вони стали) надійною опорою для Макарія. Про неголослівність сказаного підтверджується самим фактом скликання Єпархіального Собору, на якому духовенство мало розглянути питання стосовно причетності Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Митрополита Макарія (Малетича) до масштабної афери з незаконним продажем чоловічого монастиря святих первоверховних апостолів Петра і Павла Тернопільської єпархії УАПЦ.

Дивитися також
Захисники, які мужньо воювали на Бахмутському напрямку, звільнені після тривалого полону

Остап Бендер… одягає рясу

Подейкують, що за шахрайські витівки Тараса Петранюка нарекли відповідним прізвиськом – Остап Бендер. Що ж, наш народ дарма не буде кидатися словами. Тим більше, що Тарас Іванович на ниві шахрайства досяг чималого успіху.

Літературознавці виокремили 5 життєвих уроків від великого комбінатора Остапа Бендера. На рахунку цього професійного шахрая та одного з найпопулярніших сатиричних персонажів у радянській літературі незліченна кількість махінацій та спроб розбагатіти. Із п’яти правил життя «великого комбінатора», принаймні чотири опанував наш авантюрист у рясі. Ось вони:

Урок 1: Гроші створені для того, щоб вони належали вам. Навіть якщо вони чужі Остап Бендер, за його словами, знав «чотири порівняно чесних способів вилучення грошей» та із задоволенням користувався як мінімум десятком з них.

Урок 2: Якщо не взяти справу у свої руки, вона приречена на провал У лідерських якостях Остапа Бендера не сумніваються навіть найзакореніші скептики. Воля до перемоги, незламна впевненість у собі разом із винахідливістю і, нарешті, здатність організувати все, що рухається.

Урок 3: Добре підвішена мова – головна зброя на шляху до успіху Погодьтеся, переконувати, підкоряти собі та особливо зачаровувати Остап Бендер уміє як ніхто інший. Неперевершена здатність знаходити спільну мову абсолютно з будь-якою людиною допомагає їй виплутуватися з найпростіших ситуацій, а іноді навіть, як ми вже з’ясували вище, — укладати вигідні спілки чи таємне суспільство. Ця ж навичка допомагає Бендеру і в головній його справі — відлученні грошей у необачних громадян. Запорука тріумфу «великого комбінатора» — уміння в будь-якій ситуації підбирати правильні слова, а вже разом із незламною впевненістю в собі позитивний результат справи просто гарантовано.

Урок 4: Ніколи не переставайте мріяти (навіть, якщо все пішло не за планом) «Ріо-де-Жанейро, це тендітна мрія мого дитинства», — говорив товариш Бендер, який не відступався від своїх сподівань, навіть коли справа приймала відверто сумний оборот.

Як і у професійного шахрая та одного з найпопулярніших сатиричних персонажів у радянській літературі, на рахунку нашого «Бендера в рясі» також чимала кількість махінацій та спроб розбагатіти. І якщо Остап Ібрагімович все робив заради кришталевої мрії перебратися до сонячного Ріо-де-Жанейро (яка так і не здійснилася), то мрія нашого авантюриста стала реальністю. Ба, цілком ймовірно, що наш «Бендер в рясі» штурмує наступні вершини своєї мрії – а чому б не зазіхнути на престол предстоятеля всієї церкви?

Адже мало б хто повірив, що сепаратист і громадянин так званої ДНР взагалі міг претендувати на найменшу посаду священика, а нині він уже архієпископ!

Врешті-решт, чи здійсняться найсміливіші мрії Тихона-Петранюка залежить і від того, як поставиться до голосу громадськості і вірян Предстоятель Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Джерело: Прес-служба Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку