Зараз читаєте
Покров Божої Матері – це любов Її до нас, та любов, що сповнює серце милосердям

Покров Божої Матері – це любов Її до нас, та любов, що сповнює серце милосердям

Молитва свята Покрови Пресвятої Богородиці

Заступнице краю нашого, Пресвята Богородице, радуйся, бо Ти своїм благоволінням вінчала Батьківщину нашу від давніх літ і посилаєш їй свою благодать! Не відніми від нас, Владичице, і нині милості Твоєї, поглянь на потреби наші і поможи своїм заступництвом.

О Пречиста Діво, Небесна Царице, Всемогутня Заступнице, неосоромлене наше уповання! Дякуючи Тобі за всі великі благодіяння, що з роду в рід народу нашому від Тебе явлені були, благаємо Тебе: збережи Україну нашу, всяке місто, село і країну, і нас, грішних і недостойних, від голоду, мору, землетрусу, потопу, вогню, меча, нападу чужинців і міжусобної боротьби. Пресвята Богородице, покрове землі нашої, спаси нас!

Амінь.

Покров Богоматері – це Її молитва за нас, що слабку, немічну нашу людську молитву робить сильною перед Престолом Божим. Покров Божої Матері – це любов Її до нас, та любов, що сповнює серце милосердям, і таким чином допомагає нам прокладати шлях до вічного спасіння.

Покров Богоматері, простертий над Церквою Христовою, як над Тілом Господа Ісуса Христа, осіняє і кожного, хто є членом цього Тіла, кожного сина і дочку Святої Христової Церкви.

Господь Ісус Христос перед Своєю смертю обіцяв учням, а через них усім християнам не залишати їх сиротами, і Богоматір теж обіцяла бути з ними завжди.

Якщо Сам Господь, за Його словом, називає Своїми братами і сестрами тих, хто чинить волю Отця Небесного (Мф. 12:5), то чи відмовиться назвати нас Своїми дітьми Мати Його.

У чому виявляється покров Божої Матері? Віруюче серце знаходить його в усьому, чим ми живемо. Ми бачимо його в нашому добробуті, в нашому здоров’ї, в наших успіхах, у наших звичайних земних радощах. Покров Богоматері виявляється і в тих скорботах, хворобах та випробуваннях, які Господу, Її Божественному Сину, угодно посилати нам задля нашого спасіння.

Дивитися також

Божа Мати завжди з тим і  покров Її завжди з тим, хто вірний Її Синові, хто йде за Його покликом шляхом вічного спасіння. Вона, за словом святого Іоана Золотоустого, перша приймає Божественні дари і перша роздає ці дари й благословення людям, які шукають допомоги в Господа і милостей у Неї у своїх  повсякденних потребах.

Вона подає Свій материнський покров усім, хто жадає світлого Царства Небесного, де Вона стоїть перед престолом Божим, куди увійшли всі угодники, всі благочестиві слуги Божі, вірні Господові.

Ми просимо Богоматір у численних наших молитвах, з якими звертаємось до Неї, щоб Вона допомагала нам здійснити нелегкий шлях до вічного спасіння, подавала в наше серце дух молитов і покаяння, підтримала нас і не позбавила нас Свого покрову. Ми Її просимо і віруємо в Її материнську допомогу, благаючи в глибині  свого віруючого серця: “Не маємо іншої помочі, не маємо іншої надії, крім Тебе, Владичице!”

Прес-служба Парафії святих Жон-Мироносиць

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку