Зараз читаєте
Предстоятель ПЦУ привітав воїнів та капеланів із Днем Збройних сил

Предстоятель ПЦУ привітав воїнів та капеланів із Днем Збройних сил

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній привітав військовослужбовців та капеланів із Днем Збройних сил України.

“В Україні ми маємо тисячі новітніх героїв, які мужньо взяли на себе відповідальність рятувати і захищати, вдень і вночі обороняючи нашу землю від супротивника. Вітаємо їх сьогодні, у День Збройних сил України, та свою вдячність за їхню відданість і самопожертву висловлюємо їм щоденно. Українська Церква підносить молитви за наших захисників і здійснює посильну допомогу: духовну та матеріальну.

Радію, що минулого тижня парламент ухвалив закон про військових капеланів. Священники Православної Церкви України перебувають там, де їх потребують, і – у тому числі – разом з українськими воїнами на фронті, ризикуючи власним життям. Відповідно до закону, Служба військового капеланства стане частиною Збройних Сил України. А отже, ті, хто стояли на обороні духовного фронту нашої держави і раніше належали до захисників держави більше формально, тепер на належному рівні матимуть і юридично закріплений статус.

Тому сьогодні сердечно вітаю українських військовослужбовців та наших капеланів! У ваш день бажаю вам Божого благословення та захисту, і нехай Господь допомагає вам у вашому служінні на благо України!” – зазначив Предстоятель ПЦУ.

Дивитися також

Джерело: Пресслужба ПЦУ

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку