Зараз читаєте
Предстоятель у Лаврі взяв участь у відкритті виставки «…Але будуть відроджені у славі і силі»

Предстоятель у Лаврі взяв участь у відкритті виставки «…Але будуть відроджені у славі і силі»

Предстоятель у Лаврі взяв участь у відкритті виставки «…Але будуть відроджені у славі і силі»

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 11 травня 2023 року у Трапезній палаті храму на честь святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври взяв участь у відкритті виставкового проєкту «…Але будуть відроджені у славі і силі»  (1 Кор. 15:43), присвяченого храмам і сакральним спорудам різних віросповідань та конфесій на теренах України, пошкодженим чи взагалі зруйнованим внаслідок повномасштабної російської військової агресії.

Його Блаженство супроводжував виконуючий обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій.

У заході також взяли участь міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський, виконувач обов’язків гендиректора заповідника «Києво-Печерська лавра» Максим Остапенко, співорганізатори, громадські діячі та гості.

Експозицію було організовано за участі Православної Церкви України й спільними зусиллями Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», Національного музею історії України у Другій світовій війні та Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Дивитися також

Звертаючись до присутніх зі словом Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви зазначив, що російське зло, яке спричинило руйнування українських храмів, неодмінно буде покаране. Адже добро і правда врешті завжди перемагають. Також Його Блаженство вказав на те, що зруйновані окупантами святині неодмінно будуть відновлені і цей процес уже триває.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку