Зараз читаєте
Преподобний Іпатій Печерський: “прихильник недугів” відзначається 13 квітня кожного року

Преподобний Іпатій Печерський: “прихильник недугів” відзначається 13 квітня кожного року

Преподобний Іпатій Печерський: "прихильник недугів" відзначається 13 квітня кожного року

День преподобного Іпатія Печерського – це свято, яке щорічно відзначають українці 13 квітня. Цей святий є одним з найбільш шанованих в православній церкві і відомий своїм даром зцілення. Він був засновником ігуменського роду Печерського монастиря та мав надзвичайну здібність зцілення, яку використовував для лікування хворих з усього Києва. Його нетлінні мощі зберігаються в монастирській церкві, до яких приходять паломники з проханням про зцілення та благословення.

Життя та дар зцілення преподобного Іпатія Печерського

13 квітня щороку українці відзначають день преподобного Іпатія Печерського – одного з найвідоміших святих Київської Русі. Цей святий є одним з найбільш шанованих в православній церкві і відомий своїм даром зцілення.

Преподобний Іпатій народився у XIV столітті і став ченцем Печерського монастиря, який знаходився на пагорбі над річкою Дніпро у Києві. Згідно з легендою, він мав надзвичайну здібність – доторканням руки він міг зцілити недужих.

Преподобний Іпатій був відомий своєю великою працелюбністю та відряджувався на важку роботу в монастирських господарствах. Він майже не спав, кожної ночі молився та їв тільки хліб та пив маленькі кількості води.

Однак, найбільш відомий Іпатієвий дар – це його здібність зцілювати хворих. Він не тільки лікував ченців монастиря, але й приймав хворих з усього Києва, які приходили до нього з надією на одужання. Численні ліки із здатністю Іпатія зцілити недуги приводили до того, що він невдовзі став популярним в Києві і відомим далеко за його межами.

Іпатій помер у 1472 році, але до наших днів монастир зберігає його нетлінні мощі, до яких приходять паломники з усієї України з проханням про зцілення та благословення.

У акафісті всім Печерським преподобним Іпатій називається “прихильником недугів”

Преподобний Іпатій Печерський досить відомий своїм даром зцілення, тому його називають “прихильником недугів”. Він був засновником ігуменського роду Печерського монастиря, а його нетлінні мощі до сьогодні зберігаються в монастирській церкві. Іпатій Печерський шанується як один з найбільш шанованих святих у православній церкві і його день пам’яті відзначається 13 квітня.

Дивитися також

Молитва до преподобного Іпатія Печерського:

Святий преподобне Іпатіє! Ти, як ангел Божий, на землі у Бозі обитали і, незгаснувший золотий струмінь благодаті в серцях людських розливав, здійснював і досі здійснюєш великі і дивні чуда зцілення недугів. Ти за молитву оберігав віруючих від спокус та невіри, від напастей і злих духів, і від душевних та тілесних недуг. Великий мучениче, посеред духовної пустелі й тісноти, віддавався до молитовного зіництва та боротьби з дияволом і пройшов через життєві негаразди й страждання, щоб зміцнювати віру народу і приносити зцілення душевним та тілесним недугам.

Звертаюсь до тебе з молитвою про зцілення мого духу, про оберігання від всіх гріхів та спокус, про зцілення мого тіла від хвороб та страждань. Прошу тебе, благослови мене, і всіх, хто до тебе звертається, твоїми чудотворними молитвами, щоб ми завжди жили вірою, надією та любов’ю до Бога і до ближнього нашого. Амінь.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку