Зараз читаєте
Привітання Митрополита Епіфанія з 30-ю річницею відновлення Незалежності України!

Привітання Митрополита Епіфанія з 30-ю річницею відновлення Незалежності України!

За Промислом Божим ми з вами живемо тут і зараз – на цій славетній землі, в суверенній Україні, маючи державну і духовну свободу. Свято 30-річчя відновлення нашої державної Незалежності, яке ми з вами сьогодні відзначаємо, – це наш дороговказ, який водночас сповіщає і те, звідки ми прийшли, і те, куди прямуємо.

Україна – особлива країна. Особлива – надзвичайною силою духу свого народу, його вірою, сердечністю, щирістю. Саме тому, незважаючи на всі кількасотлітні намагання її поневолити, підкорити, розділити, вона досі живе і «стає на ноги». Бо український народ має потужну духовну основу, глибоку релігійність і незламний дух волі та братерства, справедливості й гідності.

Так, не все складається, як нам би хотілося. Але у Бога немає нічого випадкового. Якщо Господь і допускає випробування для нас – то для того, щоби, здолавши їх, ми зміцнювалися в добрі й правді, цінували здобуте і захищали його. Цінуймо і дякуймо Господу за все, що маємо. А маємо ми так багато – лишень озирніться навколо і побачте все, що є, а не те, чого немає.

Слава Господу за все! Рідна Україно, зі святом!

Дивитися також

Джерело: Митрополит Епіфаній

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку