Зараз читаєте
Пилите, ТИХОН, пилите ЗЕМЛИ – они ЗОЛОТЫЕ…

Пилите, ТИХОН, пилите ЗЕМЛИ – они ЗОЛОТЫЕ…

Апостол Павло писав Коринфянам: «Хіба не знаєте, що священодіючі живляться від святилища? Що прислуговуючі беруть долю від алтаря жертви? Так і Господь наказав проповідуючим Євангеліє жити від благовіщення» (1 Кор. 9:13-14). 

Від чого живе керуючий Тернопільсько-Бучацької Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) владика ТИХОН (в миру Петранюк Тарас Іванович)?

Архієпископ Тихон (Петранюк Тарас Іванович)

В компетенцію церковного управління входить розпорядження тим майном, яке або належить Церкві і церковним установам на правах власності, або знаходиться в церковному користуванні.

Отже, пропонуємо вашій увазі, дорогі брати та сестри, долучитись до обговорення схем по відчуженню, або продажу, чи введення, як не грошовий але майновий капітал до ТОВок – церковних земель на прикладі земельної ділянки в 1 гектар 10 соток по вул. Чернівецькій в центрі м. Тернополя (зелена паркова зона).

Церковна земля по вул. Чернівецькій в м. Тернопіль, а саме земельна ділянка розміром в 1 га отримана Консисторією Тернопільської єпархії УАПЦ в 2014 році, ще за життя Блаженнішого Мефодія (Кудрякова) Митрополита Київського і всієї України Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви (2000-2015) під будівництво Духовного Центру Української Автокефальної Православної Церкви та Хресної дороги.

Владика Віктор (Бедь) за недовгу каденцію на посаді керуючого Тернопільською Єпархією УАПЦ, свого часу домігся додати до цього чи малого шматка ще 10 соток. Автокефальній Церкві міська рада надала такі необхідні ще кілька соток землі. 

Ця земля в центрі, поруч з житловим масивом давно вже не дає спокійно спати найвищому керівництву Православної Церкви та стала бажаним шматком для власної наживи багатьох церковних служителів про це ми писали у наших попередніх матеріалах

Інформаційний простір ще не понизив градус довкола Червоногородського Замку, який архієпископ Мстислав (Гук) нагло продав у приватну власність за 2 000 000 дол. США, як у нас з’явилась «гарна» новина для вірних Православної Церкви України – відомий на всю Україну шахрай – владика Тихон (Петранюк) пішов тим же злочинним шляхом, що і громадянин Гук – нещодавно з молотка розпочав розпил золотої земельки в Тернополі! 

Для великого комбінатора Тихона (Петранюка) це порівняно чесний спосіб відбирання церковного майна, а для цього підходять різні способи. Тільки ці способи мають бути відносно законні. Тому, як кримінальний кодекс, на прикладі власного життєвого досвіду Петранюка, треба шанувати.

Наразі Управлінням Тернопільсько-Бучацької єпархії УПЦ (ПЦУ) під проводом керуючого архієпископа Тихона, юриста єпархії пані Тетяни Кудінової –  розробляються різні варіанти відбирання у Церкви землі, майна та її деребану у законний спосіб.

Кудінова Тетяна Ігорівна

Так, 29 жовтня 2021 року, розглянувши звернення релігійної організації «Управління Тернопільсько-Бучацької єпархії УПЦ (ПЦУ)», керуючись ст. 12, 79-1, 122, 123 Земельного кодексу України, Законами України «Про землеустрій», «Про місцеве самоврядування в Україні», Генеральним планом м. Тернополя, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань містобудування, з питань регулювання земельних відносин та екології, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Дати дозвіл релігійній організації «Управління Тернопільсько-Бучацької єпархії Української Православної Церкви (Православної церкви України)» (код ЄДРПОУ 25347638) на поділ земельної ділянки загальною площею 1,0000га (кад.номер 6110100000:09:008:0006) за адресою вул. Чернівецька, яка перебуває в постійному користуванні, згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно  за номером запису про інше речове право 6503510 від 24.07.2014 року, на дві окремі земельні ділянки площами 0,2288га та 0,7712га, без зміни їх цільового призначення.
  2. Зобов’язати релігійну організацію «Управління Тернопільсько-Бучацької єпархії Української Православної Церкви (Православної церкви України)» в шестимісячний термін подати на затвердження технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі.

Тобто, на звернення релігійної організації «Управління Тернопільсько-Бучацької єпархії УПЦ (ПЦУ) за підписом пана Петранюка Тараса Івановича діляночку в 1 гектар дозволили поділити на дві!!!

Чудова новина, от тільки цікаво навіщо це знадобилось владиці Тихону? Невже дбає про Церкву? 

На сьогодні лише відомо, що раніше 16 березня 2018 року міська рада керуючись ст.12, 92, 123 Земельного кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», врахувала висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування та ВИРІШИЛА:

Дивитися також

Внести зміни в пункт 2 рішення міської ради від 04.04.2017р. №7/14/222 «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,2230га для будівництва та влаштування Хресної дороги за адресою вул. Чернівецька релігійній організації «Консисторія (Єпархіяльне управління) Тернопільської єпархії УАПЦ»: замість цифр: «6110100000:09:002:0039» читати: «6110100000:09:008:0039».

Підсумуємо: у 2014 році землю безкоштовно передали Українській Автокефальній Православній Церкві. На вул. Чернівецькій УАПЦ дозволено будувати лише культові споруди, але категорично заборонено займатися бізнесом.

Ділянку дали під будівництво храму Святих Кирила і Мефодія. І вона значно більша ніж (1 гектар), на якій стоїть ще Митрополитом Мефодієм (Кудряковим) встановлена дзвіниця та тимчасова споруда для звершення богослужінь – Кирило-Мефодіївська церква.

Поруч вже ведеться будівництво сучасного житлового комплексу – групи багатоквартирних житлових будинків з вбудованими гаражами та приміщеннями громадського призначення.

Ми ретельно відслідковуватимемо яким чином у скорому часі церковна земля з золотими сотками стане не «святою» і як у Тернополі «церковний гектар» по схемі віддадуть забудовнику у власність.

Що там повстане? Багатоповерхівка чи черговий АТБ? Побачимо… та схоже, що КРИМІНАЛ і ТИХОН – це поняття утотожнюючі.

ДАЛІ БУДЕ

Нагадаємо:

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку