Зараз читаєте
Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк «нагло кришує» УПЦ МП в Україні

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк «нагло кришує» УПЦ МП в Україні

Відповідь Наталії Шевчук раднику голови Офісу Президента Михайлу Подоляку, який публічно «кришує» УПЦ Московського Патріархату в Україні

Зокрема,Подоляк, коментуючи законопроект про заборону діяльності УПЦ в Україні, зауважив, що, на відміну від РПЦ, Українська православна церква займає іншу позицію. Зауважимо, що пан Подоляк навіть не хоче ідентифікувати цю церкву як філію РПЦ, а просто називає її УПЦ. Що примітно, ці сентенції офіційної особи з радістю повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Україна 24». З «критичним ставленням до ідеї заборонити в Україні діяльність» УПЦ МП Михайла Подоляка категорично не згодна голова ГО «Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія» Наталія Шевчук. Пропонуємо увазі читачів її коментар…

«Я попросила би пана радника голови Офісу Президента Михайла Подоляка на цьому етапі утриматись від публічних заяв щодо «позиції» Української православної церкви у складі Московського патріархату в Україні. В Україні більше 103 єпископів цієї церкви. З них абсолютна більшість продовжує сьогодні «не помічати» війни. А припинили поминати патріарха Кіріла, який відверто підтримав агресію, лише 7! Повторюю 7 з 103! Публічно засудили розв’язану Росією війну – біля 15. Ось вам і вся математика удаваного патріотизму УПЦ МП!

Потрібно розуміти – патріарх Кіріл, публічно підтримав агресію. Тому будь-яка підтримка Кіріла сьогодні – це, по суті, акт колаборанства, акт співпраці з ворогом. Нам пропонують медитувати над «градацією чорного»! Мовляв, «чорне» патріарха Кіріла «чорніше» за «чорне» УПЦ МП. Не сперечаюся! Але це не робить УПЦ МП «білими» та «пухнастими», а тим більше не робить їх патріотами.

Нам, українцям, добре відома рашистська позиція цієї юрисдикції! Ми добре пам’ятаємо як вони отримували ордени з рук Путіна, пам’ятаємо як вони приймали у Лаврі Гіркіна.

А тепер, коли стало зрозуміло, що план Кіріла-Путіна провалився, коли стало зрозуміло, що російські війська не зможуть окупувати Київ та Україну в цілому, то УПЦ МП згадала про те, що у них, мовляв, відмінна позиція від Москви. Відмінна? І що? Що далі? Що конкретно зробили ієрархи УПЦ МП? Відокремилися від Московського патріарха, який є ідеологом окупації України? Лише 7 єпископів – і це під реальним тиском своїх кліриків – припинили поминати Кіріла!

Не смішить мене і громадян України, пане Подоляк! Так, в УПЦ МП виявилися священики, які мужньо захищали свою паству. Респект вам, сміливці! Але більшість єпископату цієї церкви продовжують смиренно не помічати ворожої агресії Кремля! Бо бережуть свій комфорт!

Визнайте, нарешті, і ви, пане раднику Офісу Президента, що в нашій країні існує єдина і визнана Вселенським православ’ям Церква — це Православна Церква України! А її очільником є Митрополит ЕПІФАНІЙ! Все. Крапка!

І спекулювати на темі Української Церкви, ми православні в Україні, відтепер не дозволимо нікому, бо ми, як і весь світ, вже побачили, до чого призвело наше смиренне і поблажливе ставлення до «братів»! Хто хоче, ласкаво просимо до єдиної родини, двері нашої Церкви завжди відчинені. А тих, хто намагається нам знову розповісти, що вони не зовсім кремлівські, а навіть дещо й проукраїнські – щиро просимо на екскурсію Золотим кільцем Росії! Валіза, вокзал, Золоте кільце! У Москві, своєму Патріарху Кірілу проповідуватимете казки про позицію і позу, в якій ви всі опинились разом з російським корабликом…».

Офіційна фотохроніка 2011 2018 років

Президент Росії Володимир Путін особисто вручав державні нагороди РФ ієрархам Української православної церкви Московського патріархату:

митрополиту УПЦ МП Онуфрію (Березовському)

Дивитися також

митрополиту Бориспільського і Броварському Антонію (Паканичу)

митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону (Шукалу)

митрополиту Тернопільському та Кременецькому Сергію (Генсицькому)

митрополиту Агафангелу Одеському й Ізмаїльському

27 липня 2013 року Путін у Лаврі говорив про дружбу, а Кирило – про братню Україну

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку