Зараз читаєте
Річниця інтронізації Патріарха Мстислава (Скрипника)

Річниця інтронізації Патріарха Мстислава (Скрипника)

18 листопада 2016 р.Б. Українська Автокефальна Православна Церква відзначає 26-ту річницю інтронізації першого українського патріарха Мстислава (Скрипника).

Патріарх Мстислав був обраний першим патріархом Київським і всієї України «УАПЦ третього відродження» в 1990 р.Б. на Помісному соборі УАПЦ в Києві. Незважаючи на свій поважний вік, Святійший Мстислав був сильною та глибоко духовною людиною. Дивовижною була енергія, з якою Патріарх Мстислав на десятому десятку свого життя брався за справу відродження Української Автокефальної Православної церкви на Батьківщині.sklep-mstislava-uapc

Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія митрофорний протоієрей Роман Будзинський в цьому році відвідав православний центр української діаспори у Саут-Баунд-Бруку.

У крипті храму св. Апостола Андрія Первозванного, де спочиває тіло Святійшого Патріарха Мстислава, протоієреєм Романом була відслужена панахида за спокій душі першого українського патріарха, постать якого стала символом боротьби українства за своє незалежне церковне буття в ХХ столітті.

USA_sarkofag

Тяжкою долею Патріарху Мстиславу було написано народитися в Україні, на квітучій Полтавщині, але свій останній спочинок Святійший знайшов далеко від батьківського дому, на американській землі в штаті Нью-Джерсі.

Дивитися також

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього… Тож пам’ятаймо свою історію!

Прес-служба сайту

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку