Зараз читаєте
Різдво Христове

Різдво Христове

7 січня — свято Різдва Христового. Вже в IV ст. Константинопольська Церква вирішила ввести це свято, а через деякий час воно поширилося по всьому православному Сходу. Воно було введено як спогад і прославляння народження Ісуса Христа від Діви Марії.

Діва Марія та Йосип були змушені відправитися до міста Віфлеєма на всенародний перепис, що проводився в той час. Все це відбувалося безпосередньо перед народженням немовляти Ісуса. У той час у Віфлеємі було велике скупчення люду, через що Діві Марії не знайшлося місця в готелі, тож Ісус народився в печері. Про народження Спасителя повідали янголи, що з’явилися пастухам, які неподалік від печери пасли свої стада. Щоб упевнитися в правдивості їхніх слів, пастухи вирушили до Віфлеєму, знайшли Йосипа, Марію та Дитятко Ісуса й вклонилися Йому. Потім Богонемовля відвідали волхви, які дізналися про Його народження чудесним чином, і принесли Йому в дар ладан, золото і запашну олію — смирну.

Різдвом Христовим завершується сорокаденний Різдвяний піст, напередодні свята слід дотримуватися суворого посту. Після Різдва протягом 12 днів святкуються Святки.

Дивитися також

 

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку