Зараз читаєте
Розпочинається Петрів піст

Розпочинається Петрів піст

Через тиждень після святої П’ятидесятниці розпочинається перший літній піст – Апостольський, відомий ще як Петрівка, або Петрів піст.

Цього року піст починається 28 червня і триватиме 14 днів – до 12 липня, Дня вшанування пам’яті святих першоверховних апостолів Петра і Павла.

“Цей піст відомий ще з апостольських часів і встановлений на згадку про те, як учні Христові, прийнявши дари Святого Духа в день П’ятидесятниці, в пості та молитві готувалися до всесвітньої проповіді Євангелія”, – нагадали священнослужителі.

У повідомленні уточнюється, що цей пост менш суворий, аніж Чотиридесятниця. Як і в будь-який піст, не вживають м’ясних і молочних страв. По вівторках, четвергах, суботах і неділях, а також у святкові дні дозволяється споживати рибу.

Дивитися також
Травень - це місяць, пов'язаний з багатьма важливими подіями та святими для українського народу.

“Проте не забуваймо, що головне у постуванні – не дієта, а духовне очищення, боротьба з власними гріхами, пристрастями і шкідливими звичками. Тож наша мета – позбутись зайвого, отримати корисну для душі й тіла поживу, перемінитися, зібрати добрі плоди стриманості, втихомирити своє серце і в такому духовному піднесенні наблизитися до Бога”, – наголосили на сторінці ПЦУ у Facebook.

Пресслужба Парафії святих Жон-Мироносиць ПЦУ

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку