Зараз читаєте
Символ Незалежності

Символ Незалежності

Прапор України

Сонячно-блакитна Україна напередодні Дня Незалежності святкує не менш важливе і яскраве свято – День Державного прапора України.

Важко повірити, що сьогодні, у середині другого десятиріччя ХХІ століття, українці проливають кров за свободу, за вітчизну, за єдність. Не до гучних святкувань сьогодні. В очах України — смуток, у душі — неспокій. Але 23-го і 24 серпня – святкові дні для нашого народу.

Державний прапор України є одним з національних символів нашої країни. Жовтий та блакитний кольори на прапорі України з’явилися ще від часів прийняття християнства. Ці барви в багатьох цивілізаціях символізують велич. Вибір українцями саме цих кольорів підкреслює ставлення до символів життя: чистого неба та пшеничної ниви.

Святкування Дня Державного прапора в Україні спрямовано на вшанування багатовікової історії українського державотворення, виховання поваги громадян до символу незалежної України, адже під ним українці йшли до проголошення самостійності, долали всі перешкоди впродовж своєї непростої історії. Тому для України як держави, котра має давнє історичне коріння і прагне стати повноправним членом Європейського союзу, природним є вияв пошани до своєї національної символіки, а саме до прапора.

Всі ми спостерігали, як за останній час жовто-блакитна стрічка перетворилася з офіційного державного символу на щось набагато більше — рідне, заповітне. У нинішніх реаліях ці два кольори підкреслюють нашу самобутність, свободу духу народу, безмежну його любов до батьківської землі та віру в її щасливе завтра.

Україна щиро пишається своїми молодими і дужими спортсменами, які прославили країну на Олімпіаді в Ріо. Завдяки їм увесь світ побачив сонячний жовто-блакитний прапор, який надихав спортсменів на перемоги та допомагав ставити олімпійські рекорди. Дякуємо нашим чемпіонам за сили, переживання та віру в Україну!

Цілі покоління наших предків творили націю, боролися за державність та незалежність. Боротьба триває. Ми неодмінно вистоїмо! Ми станемо мудрішими, сильнішими, вільними!

Фонд пам’яті Блаженнійшого Митрополита Мефодія від щирого серця вітає всіх людей нашої країни з Днем Державного прапора України!

Дивитися також
Життя та чудотворність преподобного Агапіта: лікар безвідплатний

Крилатий вітер розвиває стяг –
Блакить із золотом на нім переплелися,
Наш прапор майорить неначе птах:
Народ не вмер й нікому не скорився!

Ми пишемо історію землі,
Своєї незалежної країни,
Ми – громадяни, хай іще й малі.
Держава наша – вільна Україна.

З часів далеких відгомін іде
Про прадідів відвагу, мужність, славу.
Наш прапор житнім золотом цвіте;
Він – символ незалежної держави.

Знамення сяє сонцем золотим,
Небесною виблискує блакиттю…
З ним здобували все, що є святим;
І нас із ним нікому не скорити!

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку