Зараз читаєте
Слово проповіді настоятеля храму Св. Жон-Мироносиць митр. прот. Романа Будзинського перед початком великого посту

Слово проповіді настоятеля храму Св. Жон-Мироносиць митр. прот. Романа Будзинського перед початком великого посту

Слава Ісусу Христу!

В часі, який невпинно біжить, ми спільно наближаємось і цього року, у Великий час, Час Великого Посту. Святі отці і Матір Церква, ці дні називає, як час духовної весни, коли наша душа, наш дух та наше серце, покликане пробудитися і наповнитися Богом та Божим світлом, у Божій благодаті.

Для того, щоб належно і правильно провести дні Великого посту є певні три правила, три засади.

Ці три правила є: молитва, піст та милостиня.

1. Ми входимо в час Великого Посту, як в час особливої молитви, зокрема покаянної молитви, до якої я хочу заохотити і запросити усіх віруючих людей, усіх наших парафіян та прихожан, усіх слухачів та читачів в цей час приготування до Пасхи Господньої, посвятити більше часу для Бога, для особистої розмови з Ним, бо молитва це ніщо інше, як глибоке особисте спілкування людини з Богом. Посвятімо Йому той час, читирьохдисятниці і відкриймо до Нього своє серце, свої думки, свої болі, свої рани, в Його руки вложімо усі наші потреби спілкуючись з Ним.

2. Друга умова це є сам піст, тобто стриманість.

Стриманість від усього що нас відволікає від особистого спілкування і зустрічі з Богом. Впродовж року ми часто нашою увагою є зверненні до втіхи нашого тіла при помочі розваг, різних наших зустрічах чи інших подій, які відбирають  нашу увагу, з нашого внутрішнього духовного світу, до світу який проминає. Даваймо у часі цього посту відмовимося від усього того що нас відволікає і розсіює. Пізнаймо свої духовні вади, станьмо до боротьби з нашими пристрастями, давайте відмовимо собі в тому що нас потягає і веде до гріха. Нехай оця воздержливість від зла буде нашим постом. Постом душі і тіла.

3. І милостиня, милосердя та добрі справи – це третя дуже важлива складова у часі Великого Посту. Творімо діла милосердя, звернімо наш погляд до потребуючих наших ближніх. Коли ми спілкуємося з Богом ми вчимося відчувати Його присутність в тих людях, які є потребуючими нашої уваги та турботи, навчімося бачити присутнього вічного живого Бога, який сказав, “те що ви зробили одному з Моїх найменших ви Мені зробили“, тому в тому часі творімо наші добрі діла.

Дивитися також
Молитва та благословення для України з нагоди 1035-річчя Хрещення Київської Руси-України

Я бажаю усім глибокого духовного досвіду, досвіду відчутності блискості Бога, досвіду пробудження і духовного уздоровлення, досвіду милосердя та того досвіду, який ми називаємо Великим Постом.  

Нехай Господь Бог допоможе нам і зблизить нас до Себе!     

Прес-служба Парафії святих Жон-Мироносиць

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку