Зараз читаєте
Священномученик Зиновій та сестра його Зиновія

Священномученик Зиновій та сестра його Зиновія

12 листопада православні християни вшановують пам’ять святого священномученика Зиновія Егейського і його сестри Зиновії.

Народилися святі мученики в благочестивій родині християн і виховані були в добрій науці та страсі Господньому. Через кілька років померли батьки та залишили дітям численні багатства. Юні, але щирі святі мученики роздали все своє майно бідним та тим хто потребував його значно більше. За благодійність і святе життя Господь нагородив Зиновія даром зцілення різних хвороб. Він рятував життя, допомагав у бідах та втішав скорботних. За чесноти та добре серце люди вибрали Зиновія новим єпископом християнської громади в Кілікії.

У святительському сані святий Зиновій ревно поширював християнську віру серед язичників. Коли імператор Діоклетіан почав гоніння на християн, єпископ Зиновій був першим схоплений і доставлений на суд до правителя Лісія. Щоб зберегти життя, єпископу було запропоновано поклонитися ідолам, але він твердо відмовився.

За наказом Лісія, святителя прибили до хреста і почали катувати. Сестра єпископа побачила страждання брата і безстрашно сповідувала перед гонителями свою віру в Христа, за що також була віддана на страшні муки.

Дивитися також

Після тривалих і жорстоких тортур святі залишились живими і молились Ісусу Христу. Розлючений правитель наказав відтяти їм голови.

Священику з християнської громади Гермогену вдалося таємно поховати тіла святих мучеників.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку