Зараз читаєте
Святі мученики Євстратій, Авксентій, Євгеній, Мардарій та Орест

Святі мученики Євстратій, Авксентій, Євгеній, Мардарій та Орест

26 грудня православна церква вшановує пам’ять святих мучеників Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарія та Ореста, які постраждали за віру в часи правління імператора Діоклетіана.

В Севастії розпочалися жорстокі гоніння на християн. Одним з перших схопили пресвітера Аравійської церкви Авксентія і, з іншими, кинули в темницю. Схоплені християни твердо відстоювали свою віру і були непохитними перед спокусами, які пропонували правителі.

Благородний воєначальник Євстратій таємно був християнином. Бачачи непохитність християн він вирішив відкрито сповідуватись, за що був підданий катуванням: його били, надівали залізні чоботи, палили вогнем. Після цих жорстоких мук його спалили, а мученику Авксентію відрубали голову.

Дивитися також

Побачивши їхню мученицьку смерть, святий Мардарій, котрий був з простого народу, також сповідав свою віру і був підвішений вниз головою. Мученику Євгенію жорстоко вирвали язик, відрубали руки і ноги, в кінці катувань відсікли голову мечем. Молодий воїн святий Орест сповідав себе християнином і за це мужньо представ перед судом. Він був засуджений до спалення на розпеченому залізному ложі, куди зійшов укріплюваний молитвою святого Євстратія.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку