Зараз читаєте
Святкування Різдва Христового в Новому Світлі: Перехід Православної Церкви України до новоюліанського календаря

Святкування Різдва Христового в Новому Світлі: Перехід Православної Церкви України до новоюліанського календаря

Відтепер Православна Церква України святкує великі події за новоюліанським календарем, включаючи Різдво Христове 25 грудня. Запрошуємо вірних на святкові богослужіння, які очолить Блаженніший Митрополит Епіфаній. Деталі та шлях до храмів можна знайти у застосунку “Моя Церква”.

Оновлення духовності та єднання в віру: Святкові події та богослужіння у Православній Церкві України

Починаючи від нинішнього року Православна Церква України разом з більшістю Помісних Церков відзначає великі свята за новоюліанським календарем. Отже і Різдво Христове ми відзначаємо 25 грудня. Щороку через святкування Різдва Христового ми оновлюємо наше усвідомлення божественної присутності, наше пізнання істини, наше розуміння власного обов’язку перед народженим Сином Божим.

Запрошуємо вірних на святкові богослужіння у храмах помісної Православної Церкви України. Дорогу до найближчого храму ПЦУ ви можете знайти у офіційному застосунку Православної Церкви України «Моя Церква».

Всенічне бдіння напередодні свята Різдва Христового Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолить у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві 24 грудня, початок о 16:45.

Божественна літургія з нагоди свята Різдва Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа, яку очолить Предстоятель, відбудеться у Софійському соборі 25 грудня, початок о 9:00.

У день свята Собору Пресвятої Богородиці, 26 грудня о 9:00, Предстоятель звершить Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Дивитися також

Божественна літургія в день вшанування памʼяті першомученика та архідиякона Стефана, яку очолить Митрополит Епіфаній, у Свято-Успенській Києво-Печерська Лавра 27 грудня, початок о 9:00.

Богослужіння транслюватимуться на сторінках ПЦУ і Митрополита Епіфанія у Facebook та на YouTube-каналі ПЦУ.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку