Зараз читаєте
Свято Пасхи є святом перемоги життя над смертю і добра над злом

Свято Пасхи є святом перемоги життя над смертю і добра над злом

Христос Воскрес, коли ж воскресне Із мертвих Ненька-удова, Коли ж устане Україна, Що теж за правду полягла?  Чи довго ще нам  дожидати, Воскреслий Спасе Пресвятий, Щоб в Україні задзвонили дзвони Скрізь на Великдень той новий?  

Від серця, сповненого вдячності Богу, виголошую усім вам велику і спасенну вість:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Дорогі в Христі браття і сестри!

Рік у рік цим пасхальним вітанням Церква свідчить про подію вселенського значення, яка сталася майже дві тисячі років тому. Тоді рано-вранці Жони-Мироносиці прийшли до місця поховання свого Учителя і побачили, що гроб порожній. Божественна сила Христа подолала закон смерті. Він воскрес, засвідчуючи всьому людству, що смерть — це не кінець життя, що смерть перемагається силою Божою.

Воскресіння Христове є унікальною подією в історії світу, за задумом Божим стало початком і нашого воскресіння. Саме для того і прийшов у світ Спаситель, зазнав страждань, був розіп’ятий, був похований і воскрес із гробу, щоб кожен мав можливість пройти через досвід воскресіння з мертвих, в прямому сенсі цього слова. Про це ясно говорить апостол Павло «Бог… воскресить і нас силою Своєю» (1 Кор. 6:14). Свято Пасхи є святом перемоги життя над смертю, Воскресінням Христа Спасителя — воскресіння з мертвих дароване й усім нам. І через які б важкі обставини земного буття ми не проходили, які б випробування на нас не чекали, якими б страхами нас не лякали ті, хто намагається, не маючи духовної сили, прозрівати майбутнє, наше сприйняття світу має бути спокійним і радісним, бо Христос воскрес!

Цього року світлий Празник Христового Воскресіння ми святкуємо в часі повномасштабної воєнної агресії проти нашої Батьківщини. Війна проти Української держави приносять у наше життя непевність та тривогу. Не обійшли стороною ці обставини і нашу Церкву.

Смерть вирвала з поміж нас вже сотні найкращих синів і дочок, і не видно кінця її новим зазіханням. Ця кровоточива рана, разом зі стражданнями тисяч скалічених, стала спільною трагедією для нашого суспільства. Та ми теж стали свідками і учасниками колективної самопосвяти та людського благородства, пробудження величі духу народу, скріпленого вірою у перемогу правди і справедливості над злом і беззаконням. Так сьогодні, всупереч всім трагічним обставинам і випробуванням, долаючи відчай та окови минулого, народжується наша справжня свобода, наше нове майбутнє у наверненні до Бога та об’явленні Його батьківської, діяльної присутності в нашому сьогоденні. Це про них сказано: «Герої не вмирають!» І для нас у цих словах — все торжество Великодня!

Хай це воскресіння Ісусове та порожній гріб стане для нас поважним земним та фізичним документом неземної події (Воскресіння Христового), який з’являвся своїм апостолам та учням, остаточно переконав їх про своє воскресіння та Божественне життя у вічності! Це — важко вдавалося, але поволі велика правда про воскресіння Христове поширювалася у світі та приймалася людськими серцями. Ця правда тріумфуватиме до кінця світу! Хай тріумф воскресіння Сина Божого наповнить радістю й світлом кожне здорове й зболіле людське серце в нашій Україні! Хай радість світлого воскресіння буде радістю немовлят і дітей, юнаків та дівчат, дорослих і людей поважного віку, хворих і здорових, вільних і в неволі! Христос — радість і любов, що завжди перемагає!

Дивитися також
Предстоятель звершив у Тернополі молебень за перемогу України

Дорогі брати і сестри! Сумні події затьмарюють нашу великодню радість та завдають гострий біль, але, де б ми не перебували, нам, українцям, не вільно допустити, щоб зневіра й сумнів полонили наші серця і розум. Саме тепер, у час найтяжчих іспитів, ми мусимо зміцнити нашу віру в те, що рука Воскреслого заради нашого спасіння Христа протягнута до кожної людини. Мусимо також пам’ятати, що каміння, яким людиноненависники привалили гробницю Христа, раптом не стало, зникла темрява, а сторожа, перелякана перемогою Воскреслого Спасителя, впала ниць. Тож хай цьогорічний Великдень зміцнить нашу віру в те, що наш Спаситель Христос переможе і теперішніх людиноненависників і гнобителів та відвалить камінь від сучасної темниці народів, а визволених зробить новими свідками невмирущості Христової Правди.

Від усієї душі вітаю Вас, возлюблені брати і сестри, з великим празником Світлого Христового Воскресіння. Нехай Воскреслий Христос зміцнить усіх нас в надії на перемогу добра над злом, життя над смертю, правди над неправдою, та подасть нам Свою всесильну допомогу і благословення на добрі діла, щоб у доброму здоров’ї, мирі й благоденстві ми вершили своє земне служіння на славу Божу і на благо нашої земної Вітчизни. Нехай повноцінна радість, справжній мир і всеосяжна любов будуть з нами в усі дні нашого життя!

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

 З любов’ю, миром та радістю у Воскреслому Христі

настоятель парафії Святих Жон-Мироносиць  с. Почапинці

митрофорний протоієрей Роман Будзинський

Пасха Господня
24 квітня 2022 року Божого
Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку