Зараз читаєте
Свято Винесення Хреста: Незламна віра і жертовна любов на захисту правди

Свято Винесення Хреста: Незламна віра і жертовна любов на захисту правди

Сьогодні ми відзначаємо велике свято Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього. Це день, коли ми вшановуємо жертовну любов Спасителя, Який помер на хресті заради нас. Також ми вшановуємо пам’ять сімох мучеників Маккавеїв, що віддали свої життя захищаючи віру. Їхній подвиг надихнув наше покоління на боротьбу за правду і свободу.

Вшановуємо жертви Маккавеїв та віддаємо пошану Чесному Хресту Господнього

Нині ми відзначаємо свято Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього, вшановуючи жертовну любов Спасителя, Який помер на хресті заради кожного з нас. А також вшановуємо пам’ять старозавітних сімох мучеників Маккавеєвих, матері їхньої Соломонії та учителя їхнього Єлеазара, що загинули, захищаючи віру. Загинули – та їхня жертва не стала марною, адже надихнула послідовників на повстання проти мучителя царя, яке завершилось успіхом і перемогою.

Дві основні чесноти, про які нагадує нам нинішнє святкування – жертовна любов і незламна віра – у час російської навали стають для нашого народу основними опорами в нашій боротьбі. Так само, як давній тиран Антіох намагався підкорити народ Божий та силою змусити їх відвернутися від правди й поклонитися його ідолам, так і нинішній московський тиран намагається підкорити волелюбний український народ, змусити його відвернутися від історичної правди та поклонитися ідолам «русского міра». Та віра в правду Божу, жертовна любов до рідної землі, до ближніх, робить дух українців незламним, а тому і народ наш – непереможним.

Нехай правдива віра і жертовна любов будуть для нас тим молотом, який розбиває кайдани рабства та руйнує всі ворожі задуми. І як Господь через Хрест переміг диявола, як Маккавеї через незламну віру перемогли злочестивого тирана – так і ми, якщо збережемо любов і віру, з Божою допомогою досягнемо перемоги.

Дивитися також

Зі святом!

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку