Зараз читаєте
Сила Молитви Сорокоусту

Сила Молитви Сорокоусту

Величезна сила літургійного поминання, яка є помічним шляхом в наших потребах. Часто люди чули, що треба подати на Сорокоуст, щоб молились, а що це за молитва нерозуміють. Сорокоуст—це сорокадневне літургійне поминання на проскомідії, де звершується безкровна жертва.

Під час проскомідії священик читає молитву за живих та спочилих та виймає за них з просфори часточки, які кладе поруч із заготовленим Агнцем — Тілом Христовим. Потім бере записочки з іменами, які йому подали на молитву та виймає за кожного копієм часточку. Імен може бути десятки тисяч і особливих прохань також. На особливі індивідуальні потреби священик читає ще додаткові молитви та прохання на проскомидії за потребуючих. Потім коли починається Божественна літургія, то весь час читаються молитви за тих, що поминалися. Також ці часточки лежать все Богослужіння поруч біля Святого Агнця під час перетворення хліба і вина в Тіло і Кров Христову.

В самому кінці Божественої літургії священик зсипає часточки, які вийняті за кожного, хто просив молитви, в святу чашу з Кров’ю Христовою з молитвою — «Омий. Господи, гріхи всіх, кого ми поминали молитвами святих твоїх». І кожна часточка омивається Кров’ю Христовою, по-іншому сказати, що кожна душа, за яку було прочитано та вийнята часточка омивається від гріха та отримує допомогу Божу.

Величезну силу під час такого поминання отримує душа та дуже велику допомогу та помічну силу. Біси відходять, справи вирішуються, душа змінюється, поробки, які людині зроблені або сама набула, слабнуть або щезають, сім’ї міцнішають, ворожнеча щезає, слабне вся ворожа спокуса та сила, дітки благословляються та розвиваються по Благодаті, змінюється свідомість, відновлюється та зміцнюється здоров’я, неплодні народжують, подорожні благополучно добираються, добавляється розум та мудрість, вороги слабнуть, заздрість та підлість меркне, вислуховуються прохання.

Людина, яка постійно подає на літургійне поминання, має величезний захист та допомогу. Терпеливо вимолюючи себе та ближніх, постійна молитва дасть дуже помічний результат. Капля камінь точить.

Священик, який може годинами поминати тисячі імен теж потребує молитви і підтримки від тих хто подає. Ця праця допомоги та любові до ближніх займає весь час та сили. Тому підтримуйте своїх наставників, які тягнуть цю ношу скорбот та проблем людських. Також величезна допомога дається спочилим, які чекають нашої з вами молитовної допомоги.

«Найбільше, що ми можемо зробити для покійних, це замовити Сорокоуст: «Якщо покійний виправдався перед Богом, то під час Сорокоуста він повинен буде помолитися з подякою за нас, такий Духовний Закон. А якщо хтось застряг на митарствах (у Чистилищі), то поминання буде йому як чаша холодної води, яку дають вмираючому від спраги», —

Святий Преподобний Паїсій Святогорець.

Дивитися також

Також хочемо розвіяти міфи про те, що Сорокоуст служиться тільки у великий піст і тільки за померлих. Такі міфи створюються саме в таких приходах чи монастирях, де літургія не служиться кожний день і по вимушеним обставинам та не розуміючи суті проскомідійного поминання великопостне поминання померлих називають Сорокоустом, що не відповідає дійсності. У великий піст в більшості служиться літургія раніше освячених дарів і тому поминання як на звичайній літургії переноситься тільки на Суботу та Неділю і декілька великих свят, де на літургії повноцінно можна виняти часточку за живих чи спочилих та символічно опустити її в Святу Чашу з Кров’ю Христовою з молитвою «Омий, Господи, Гріхи всіх тих, кого поминали кров’ю твоєю честною молитвами святих твоїх. Тому у великий піст в більшості служать парастас, літію або панехиди за спочилих, за яких приносять продукти чи цукор, чи коливо.

Але це не є Сорокоуст. Церва завжди багата міфами, з якими треба прощатись, бо це сліпий шлях, тому максимально доступно намагаємось пояснити прості речі, від яких нехай вам буде духовна користь. І пам’ятайте, що все можна вимолити на Літургії.

Підтримуйте себе та своїх близьких, а також спочилих молитвами церкви. Зазвичай за молитовну пряцю складають пожертви, за які утримуються та розбудовується церква, яка є небом на землі.

Будьте здорові та Богом Бережені.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку