Зараз читаєте
Тернопільщина молитовно згадує свого земляка – Митрополита МЕФОДІЯ

Тернопільщина молитовно згадує свого земляка – Митрополита МЕФОДІЯ

Панахида по Митрополиту Київському і Всієї України МЕФОДІЮ (Кудрякову) Предстоятелю Української Автокефальної Православної Церкви (2000-2015), була здійснена сьогодні на території  Кафедрального Собору Різдва Христового м.Тернополя.

Очолив панахиду Високопреосвященнійший Архієпископ Тихон (Петранюк) керуючий Тернопільською Єпархією Православної Церкви України, до молитовного вшанування долучились духовенство, чернецтво, віряни – земляки спочилого Предстоятеля.

На четверту річницю з дня упокоєння Владики МЕФОДІЯ з Києва прибула Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія – Шевчук Наталія Михайлівна, яка разом з духівником Фонду митрофорним протоієреєм Романом Будзинським  поклали живі квіти на могилу спочилого Владики засвідчивши свою глибоку подяку та повагу за роки співпраці.

Отець Роман, згадуючи свого святителя призвав молитися про Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви Блаженноспочилого МЕФОДІЯ, який 15 років ніс хрест митрополичого служіння. “Не згинаючись під тяжкістю його, не намагаючись ні на кого свій хрест перекласти, але до Бога обертаючи свої молитви, отримував від Господа допомогу, – сказав отець Роман. – Сьогодні і завжди ми просимо Господа про те, щоб він прийняв душу його у святі Свої обійми, і віримо, що Господь почує наші молитви”.

Дивитися також
6 серпня 2023 року на проповіді у Преображенському храмі острова Проти патріарх Варфоломій заявив, що в Україні воюють два братські народи – українці та росіяни, передає fosfanariou.

Наталія Михайлівна Шевчук нагадала, як багато зробив Предстоятель УАПЦ Блаженніший МЕФОДІЙ для рідної Церкви і “для слави Господа на землі”. “Найближчому оточенню Владики, нам, пощастило бути поруч з такою видатною, простою та надзвичайно люблячою життя людиною.  Завдячуючи йому, ми маємо чітке уявлення і приклад яким повинен бути Предстоятель Церкви. 2015-го наші життя поділились на ДО і ПІСЛЯ – тому і досі вже перед його світлою пам’яттю ми, зберігаємо відповідальність жити і продовжувати служити інтересам Церкви, говорити правду, діяти у відповідності до привитих Владикою принципів. Згадуючи в молитвах таку величну постать, ми вчимося від Владики МЕФОДІЯ бути мужніми, спраглими до пізнання Бога та зростанні у духовному житті. Тому вшановуючи його пам’ять, перебуваючи тут на цьому місці пригадаймо Владику” – сказала Наталія Михайлівна Шевчук.

[ngg src=”galleries” ids=”13″ display=”basic_thumbnail”]

ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ!

 

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку