Зараз читаєте
У ПЦУ закликали вакцинуватись та дотримуватись карантину

У ПЦУ закликали вакцинуватись та дотримуватись карантину

Православна Церква України не має жодних заперечень щодо вакцинації. Навпаки, священники ПЦУ закликають вірян робити щеплення від коронавірусу і дотримуватися карантинних обмежень, оскільки це один із найефективніших методів боротьби з пандемією.

Про це у відео, опублікованому Міністерством охорони здоров’я, заявив архієпископ Чернігівський та Ніжинський ПЦУ Євстратій (Зоря).

Владика Євстратій каже, що уникнути поширення хвороби допоможе профілактика та усвідомлення власної відповідальності. Вакцинація, за словами єрарха ПЦУ, не суперечить ані заповідям Божим, ані принципам християнської віри. Архієпископ також зазначив, що кожен має бути пильним і цінувати дар Божий – здоров’я. Уникнути коронавірусу можна за допомогою простих правил. Потрібно дотримуватися соціальної дистанції, правильно носити маски, дезінфікувати руки і поверхні. Ці правила стосуються як священнослужителів, і тих, хто відвідують храми.

На початку грудня цього року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував представникам релігійних організацій за конструктивну позицію в популяризації процесу вакцинації проти коронавірусу.

Дивитися також
Митрополит Епіфаній освятив храм на честь Різдва Іоана Хрестителя у м. Дрогобич

У березні цього року предстоятель Української греко-католицької церкви (УГКЦ), представники Православної Церкви України (ПЦУ) та юдейських громад наживо зробили щеплення вакциною від коронавірусу. Своїм прикладом вони показали, що не існує релігійних підстав для відмови від вакцинації.

Пресслужба Парафії святих Жон-Мироносиць

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку