Зараз читаєте
Вся наша родина, славна Україна, радуйся! Ой радуйся, земле, Син Божий народився!

Вся наша родина, славна Україна, радуйся! Ой радуйся, земле, Син Божий народився!

7 січня 2017 року Божого в Церкві Святих Жон-Мироносиць Тернопільської Єпархії Української Автокефальної Православної Церкви відбулось урочисте богослужіння, присвячене великому православному святу – Різдву Христовому. Різдвяну службу очолював митрофорний протоієрей, настоятель церкви Святих Жон-Мироносиць Роман Будзинський у співслужнні з ієреєм Миколою Данильчаком, іподияконом Михайлом Струком та іподияконом Андрієм Палцаном. 

dsc_1058

Під час урочистого богослужіння поминались імена та слова Різдвяних послань православних ієрархів – Всесвятійшого Варфоломія, архієпископа Константинополя – Нового Риму, Вселенського Патріарха, Блаженнійшого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, та правлячого архієрея Тернопільської єпархії УАПЦ єпископа Віктора (Бедя).

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні, за здоров’я воїнів, за зцілення поранених, а також за упокій душ всіх невинно убієнних синів України. По завершенні богослужіння відбувся Чин славлення – священнослужителі і вірні проспівали тропар, кондак і величання свята різдва Христового, а також співали колядки.

dsc_0850

Настоятель церкви Святих Жон-Мироносиць о. Роман Будзинський звернувся до вірян зі словом проповіді: 

«Через наше свідоцтво любові Христової ми можемо явити світові справжні, а не суєтні цінності: взаємодопомогу замість егоїзму, милосердя замість жорстокості, правду замість брехні, відкритість, терпіння і висоту істинної віри замість взаємної ненависті і самовдоволеного фанатизму. Нехай же Народжений Богомладенець Христос осіняє нас Своєю вседіючою благодаттю для здійснення справ благочестя…».

Дивитися також

dsc_0823Прес-служба сайту

Переглянути більше фото

 

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку