Зараз читаєте
Успіння Анни, матері Пресвятої Богородиці

Успіння Анни, матері Пресвятої Богородиці

мати Богородиці

«Успіння твоє, праведна Анно, святкуємо, бо невимовною славою звеличив тебе Христос Бог, як свою праматір».

7 серпня – день пам’яті успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці. Кажуть, що найбільше свята Анна допомагає тим жінкам, які хочуть, але не можуть мати дітей.

Свята праведна Анна була дочкою священика Матфана, що походив із коліна Левіна, а її чоловік, святий праведний Іоаким, був родом з коліна Юди, з дому царя Давида, звідки за стародавнім переданням мав прийти Месія.

Святе подружжя до глибокої старості не мало дітей. Подружжя сильно сумувало про це, бо бездітність у євреїв вважалася тяжким нещастям і покаранням Божим. Святі гаряче молилися про дарування їм потомства. Свята Анна вважала себе головною винуватицею їхнього горя. Одного разу, побачивши серед гілок лаврового дерева гніздо з пташенятами, вона слізно молилася про дарування їй немовляти, обіцяючи принести в дар Богу народжене дитя. Як тільки свята Анна вимовила слова обітниці, Ангел Божий сповістив їй про виконання молитви і відкрив, що у неї народиться дочка на ім’я Марія, через Яку благословляться всі племена світу.

Дивитися також

В Єрусалимі свята праведна Анна зачала Благословенне Чадо і народила Пресвяту Діву Марію. До трирічного віку Пресвята Марія жила у будинку своїх батьків, а потім урочисто була приведена святими Іоакимом та Анною в храм Господній, де виховувалася до повноліття.

За переданням, мати Пресвятої Богородиці спочила мирно, у віці 79 років, в Єрусалимі. Анна відійшла до Бога ще до події Благовіщення Пречистій Діві Архангела Гавриїла.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку