Зараз читаєте
ВІТАЛЬНЕ СЛОВО ДО СВОЄЇ ПАСТВИ

ВІТАЛЬНЕ СЛОВО ДО СВОЄЇ ПАСТВИ

  Сьогодні я хочу Вас усіх  привітати з храмовим святом  Жінок-Мироносиць. Наших батьків, матерів, братів і сестер, рідних і близьких.   І побажати їм кріпості душевних і тілесних сил, та допомоги Божої.

Вітаю також усіх наших жінок-християнок, наших матерів, сестер, рідних і близьких з їх жіночим християнським днем.   

З днем Жінок-мироносиць – святом, яке справедливо називають днем Жінки-християнки. Ці жінки зберегли вірність Христу навіть тоді, коли Його залишили майже усі учні-чоловіки, і були поруч із Господом, коли Він помирав на хресті. За таку любов саме Жінки-мироносиці були удостоєні честі першими дізнатися радісну звістку про те, що Христос воскрес. Вони принесли цю звістку апостолам, а згодом разом із ними сповіщали її усьому світу.

Вшановуючи свято Жінок-мироносиць, Церква ставить їх у приклад усім жінкам і закликає бути схожими на них у ревності до слави Божої, в любові до Христа і вірності Йому. Ці якості проявляються в вас, дорогі наші сучасні мироносиці, тоді, коли ви буваєте першими вчителями і проповідниками Слова Божого для своїх дітей, своїм щоденним прикладом навчаєте їх любові до Христа. Ваша ревність проявляється у любові до храму, де ви піклуєтеся про благоліпність, чистоту і порядок і що найголовніше, прикрашаєте церкви своєю присутністю на богослужіннях і щирими молитвами.

Бажаю Вам, дорогі жінки вдосконалюватися у чеснотах, виконання Христових заповідей, життя по правді, у чистоті душевній і тілесній, у мирі з Богом і своїми ближніми.

Звичайно ж, у ці пасхальні дні мені хотілося б ще і ще раз сердечно привітати вас зі святом Воскресіння Христового. Нехай ця пасхальна радість, яка нині наповнює наші серця, буде постійною супутницею вашого життя. І я не можу не звернутися до вас з вічно живим, всерадісним і життєствердним пасхальним вітанням “Христос Воскрес!”. Живіть так, щоб кожна людина, що поглядає на вас, могла сказати “Воістину Христос воскрес!”

Настоятель  Храму Свв Жон-Мироносиць

Тернопільської єпархії УАПЦ с.Почапинці

Дивитися також
Свобода і відповідальність: Церква, віра та вишивання

митр. прот.  Роман Будзинський

 

 

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку