Зараз читаєте
Вітаємо зі святом Трійці!

Вітаємо зі святом Трійці!

Свято Трійці, або, як його ще називають, Зелені святки, святкують на п’ятидесятий день після Великодня. Це день об’єднання всіх християн з Богом, єдиним у трьох особах: Богом-Батьком, Богом-сином, Богом-Святим Духом.

Історія святкування Трійці походить ще з біблійних переказів. Апостоли зібралися в Єрусалимі на 50-й день після Воскресіння Христового. Тоді до них, як і обіцяв Ісус, зійшов Святий Дух, який наділив апостолів благодаттю і осяянням. Цей дар дозволив їм говорити на різних мовах і вести проповіді всім народам.

До свята завжди починають готуватись заздалегідь. Напередодні Трійці, у суботу, прийнято прикрашати будинок гілками дерев, свіжою травою і яскравими квітами. Упродовж тижня будинок наповниться ароматами трав і рослин, який вижене всю нечисту силу.

На Трійцю в храмах проводяться урочисті богослужіння. Священики одягаються в білі або зелені вбрання, що символізують відродження Святого Духа. Віряни йдуть на святкове богослужіння з букетом свіжих трав. Вважалося, що ставлячи свічку на честь свята, треба впустити кілька сльозинок з неї на пучок трави. Зелень, квіти символізують життя. Так люди висловлюють радість і дякують Богу за відродження їх до нового життя через хрещення.

Дивитися також
Вітання з Вербною неділею: Підготовка до Великодня та значення "Осанни"

Парафія Святих Жон-Мироносиць вітає духовенство та вірян зі святом Трійці! Нехай в цей день ваші думки будуть чистими і добрими, а душа відкрита для допомоги і співчуття. Нехай Свята Трійця оберігає вас від усіх негараздів і робить чистим небо над вашою головою!

 

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку