Зараз читаєте
Всесвітня рада церков ініціювала тиждень молитви за єдність християн

Всесвітня рада церков ініціювала тиждень молитви за єдність християн

Всесвітня рада церков ініціювала молитву за християнську єдність 18-25 січня. Тема Тижня молитов була обрана Радою церков Близького Сходу Матвія 2:2: “Ми бачили зірку на сході й прийшли вклонитися їй”.

Тиждень молитви за християнську єдність об’єднає церкви по всьому світу.

У роздумах досліджується, як християни покликані бути знаменням для світу Бога, що приводить до єдності. Християн, що належать до різних культур, рас та мов, об’єднує спільний пошук Христа та спільне бажання поклонятися Йому.

Християни з Лівану, Сирії та Єгипту розробили ресурси за участю міжнародної групи, що представляє Римсько-Католицьку Церкву. Ресурси включають екуменічну вступну молитовну службу, біблійні роздуми та молитви протягом восьми днів, а також інші елементи богослужіння. Вони доступні англійською, французькою, німецькою, іспанською, португальською, італійською та арабською мовами.

Всесвітня рада церков (The World Council of Churches) — найбільша міжнародна екуменічна організація, заснована в 1948 році в Амстердамі, членами якої є 348 християнських церков з більш ніж 100 країн і представляють близько 400 мільйонів християн.

Дивитися також

Тиждень молитви про християнську єдність — це міжнародне християнське екуменічне святкування, яке щорічно відзначається у дні П’ятидесятниці у Південній півкулі та з 18 по 25 січня у Північній півкулі.

Джерело: World Council of Churches

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку