Зараз читаєте
Зачаття Предчеті і Хрестителя Іоана

Зачаття Предчеті і Хрестителя Іоана

За церковними традиціями 6 жовтня молитовно згадують зачаття чесного славного пророка, Іоана Хрестителя. Святий пророк Малахія передбачав, що раніше Месії з’явиться Його Предтеча, який вкаже на Його пришестя. Тому іудеї, що чекали Месію, чекали і явлення Його Предтечі.

Священик Захарія і дружина його Єлисавета,  жили праведним та богоугодним життям, дотримувались всіх заповідей Господніх. Проте подружжя було нещасне: доживши до похилих років, вони були бездітні і не переставали молитися Богові, щоб Він дарував їм дитя.

Одного дня, коли святий Захарія був черговим священиком в храмі Єрусалимському, він увійшов під час Богослужіння в Святилище для кадіння фіміамом. Увійшовши за завісу Святилища, він побачив Ангела Божого, що стояв праворуч кадильного жертовника. Святий Захарія зніяковів і зупинився в страху, але Ангел сказав йому: «Не бійся, Захарія, твоя молитва почута, дружина твоя, Єлисавета, народить тобі сина, і наречеш йому ім’я Іоан». Але праведний Захарія не повірив словам Небесного вісника, і тоді Ангел сказав йому: «Я – Гавриїл, що стою перед Богом і посланий благовістити тобі це. І ось, ти будеш німим до дня народження, бо не повірив словам моїм». Тим часом народ чекав Захарію і дивувався, що він так довго не виходить зі Святилища. І коли він вийшов, то повинен був подати народові благословення, але не зміг виголосити його, оскільки був уражений німотою. Коли Захарія знаками пояснив, що не може говорити, то народ зрозумів, що йому було видіння.

Дивитися також

Пророкування Архангела збулося, і праведна Єлисавета звільнилася від неплідності, подарувавши світу Предтечу і Хрестителя Господнього Іоана.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку