Зараз читаєте
Засідання Священного Синоду Православної Церкви України: нові релігійні організації та зміцнення міжнародних зв’язків

Засідання Священного Синоду Православної Церкви України: нові релігійні організації та зміцнення міжнародних зв’язків

У складі Тернопільської єпархії створено РО «Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», а також затверджено митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора Писика.

28 березня 2023 року відбулося засідання Священного Синоду Православної Церкви України, на якому було прийнято рішення про утворення нових релігійних організацій та монастирів, а також розглянуто звіт митрополита Епіфанія про його мирний візит до Олександрійського Патріархату. Зокрема, у складі Тернопільської єпархії була створена «Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», а також затверджено митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора Писика на посаду її керівника. Результати мирного візиту митрополита Епіфанія до Олександрійського Патріархату також дозволили укласти ряд важливих угод, спрямованих на зміцнення взаємин між церковними організаціями України та інших країн.

У складі Тернопільської єпархії створено РО «Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», а також затверджено керівником митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора Писика.

На засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви/Православної Церкви України, яке відбулося 28 березня 2023 року, було прийнято кілька важливих рішень для подальшого розвитку церковного життя. Зокрема, у складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України була утворена релігійна організація під назвою «Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», а її керівником затверджено митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора Писика.

Також на засіданні Синоду було розглянуто звіт митрополита Епіфанія про його мирний візит до Олександрійського Патріархату. За результатами цього візиту було укладено ряд важливих угод, які сприятимуть зміцненню взаємин між церковними організаціями України та інших країн.

Крім того, Синод прийняв рішення про утворення нових релігійних організацій та монастирів, що сприятиме подальшому розвитку церковного життя в Україні.

Варто зазначити, що на засіданні взяли участь дев’ять членів Священного Синоду. Преосвященні митрополит Львівський Макарій, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій були відсутні з поважних причин. Такі засідання Священного Синоду є дуже важливими для розвитку церковного життя в Україні та прийняття рішень щодо проведення різноманітних реформ.

Дивитися також

Утворення нових релігійних організацій та монастирів може сприяти підвищенню рівня духовності серед населення та зміцненню ролі Церкви в суспільстві. Також важливою є співпраця з іншими церковними організаціями в інших країнах, що може сприяти зміцненню міжнародної співпраці та підвищенню впливу Української Православної Церкви/Православної Церкви України у світі.

Водночас, відсутність на засіданні деяких членів Синоду свідчить про те, що управління церковним життям в Україні є складним процесом та потребує певної уваги з боку всіх членів Синоду. Тому важливо продовжувати діалог та співпрацю між усіма членами церковного колегіального органу для досягнення спільних цілей та забезпечення успішного розвитку церковного життя в Україні.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку