Зараз читаєте
Звернення до вірних УПЦ/ПЦУ Митрополита Олександра з гори Афон

Звернення до вірних УПЦ/ПЦУ Митрополита Олександра з гори Афон

В день пам’яті святого апостола та євангеліста Іоана Богослова, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) очолив Божественну літургію у монастирі Пантократор.

Його Високопреосвященству співслужили: братія обителі на чолі з ігуменом архімандритом Гавриїлом, клірики Переяславсько-Вишневської єпархії.

За відправою молилися прочани з України, які прибули з митрополитом Олександром у складі паломницької групи.

За богослужінням були піднесені молитви за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів.

“В сьогоднішній день закінчується наше триденне поломництво яке ми звершували з благословіння Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, Його Всесвятості Святійшого Патріарха ВАРФОЛОМІЯ до Святої гори Афон.
Ми, за ці декілька днів мали можливість відвідати більше десяти монастирів, поспілкуватись з ігуменамм, були в священному киноті.
Кожна людина, яка несе сьогодні тут послух відгукується на те горе яке сьогодні переживає Україна, ми доносимо, як можемо ті проблеми які сьогодні стоять перед нашим українським суспільством. Всі гарно і добре усвідомлюють про те, що відбувається загарбницька, несправедлива війна і бажають її найшвидшого, справедливого завершення і подальшого утвердження миру.
Боже благословіння, благословіння гори Афон і святе благословіння Пресвятої Богородиці її ігумені нехай перебувають з усіма вами!”- сказав у своєму зверненні до вірних України – Митрополит Олександр (Драбинко).

Дивитися також

Українці сердечно дякували святогірцям за гостинність та можливість спільної молитви. У свою чергу афонці завірили паломників в молитві за мир в Україні та єдність Українського Православ’я.

9999 04
9999 08
9999 02
9999 09

Джерело: Пресслужба Переяславсько-Вишневської єпархії

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку