Зараз читаєте
Звершує добрі дива і допомагає людям: Сьогодні Церква вшановує святого Миколая Чудотворця

Звершує добрі дива і допомагає людям: Сьогодні Церква вшановує святого Миколая Чудотворця

Ім’я святого Миколая, пам’ять якого ми вшановуємо сьогодні, знане в усьому світі через діла добра і милосердя. З грецької це ім’я означає «переможець народів». Дійсно, він, будучи звичайною смертною людиною, своїми добрими ділами і любов’ю став всенародним улюбленцем, взірцем, героєм, переможцем – не лише для своїх сучасників, а лишається таким протягом століть для багатьох поколінь народів.

Про це розповів на своїй сторінці в Facebook Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній і опублікував молитву до святого.

“Після Діви Марії святий Миколай Чудотворець є, мабуть, одним із перших, до кого вірні звертаються з проханням про молитву до Господа, про заступництво і допомогу. Хоч покинув він це земне життя 17 століть тому, але святий Миколай живий у вічності – він духовно живе серед людей, продовжуючи з їхньою участю свою богоугодну справу.

І зараз, у тяжкі часи війни, святий Миколай по-особливому благословляє добрі діла і благодійників, які чинять їх. Чудотворець продовжує звершувати добрі дива і допомагати людям у, здавалося б, безвихідних ситуаціях. Його благословіння й підтримку отримують численні волонтери, жертводавці і всі люди доброї волі.

Дивитися також

Святий Миколай відповідає на звернені до нього молитовні прохання і стає на захист несправедливо переслідуваних, оберігає подорожуючих, заступається за страждаючих, утішає скривджених. Святителю отче Миколаю, моли Бога за нас!” – зазначив Предстоятель.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку