Зараз читаєте
24 травня 2020 р.Б. у 6-ту неділю після Пасхи, про сліпого

24 травня 2020 р.Б. у 6-ту неділю після Пасхи, про сліпого

Мати церква сьогодні згадує Святих Рівноапостольних братів Кирила та Мефодія вчителів слов’янських. 

Настоятель храму Святих Жон-Мироносиць, митрофорний протоієрей Роман Будзинський, звершив Божественну літургію та панахиду, в день тезоімеництва світлої пам’яті Блаженнішого Мефодія, Предстоятеля УАПЦ, Митрополита Київського та всієї України. 

По завершенні панахиди настоятель храму звернувся до присутніх з словом-спогадом про Владику Мефодія:

“Усе його недовге життя на землі було просякнуте любов’ю до Бога, до України, до кожного кого Господь посилав йому на земному шляху. Нині нами поминаємий Митрополит Мефодій, Предстоятель УАПЦ (2000-2015 рр.) своїм життям засвідчив, що він є великим сином Українського народу, і одночасно милосердним і добрим пастирем, та духовним батьком для тисяч духовних дітей.

Світлої пам’яті Митрополит Київський і всієї України Мефодій, у надзвичайній покорі та ревності, посвяченості свого життя, неустанно трудився у Христовому винограднику, закликаючи та заохочуючи до ревної та твердої віри в Бога, та української патріотичної свідомості.

Його духовна наука та проповідь, було не що інше як Живе Боже Слово, що палало усе життя. Думки, бажання, переживання, діяння великого, непохитного у вірі Сина Христової Церкви та українського народу, в якому сповнилися Божі Слова: ’’А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте, загасите всі розпечені стріли лукавого, візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже’’ (Єф. 6,16-17).’’

[ngg src=”galleries” ids=”34″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Прес-служба Парафії святих Жон-Мироносиць

Дивитися також

 

 

 

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку