Зараз читаєте
Брехня – найнебезпечніша зброя диявола

Брехня – найнебезпечніша зброя диявола

Брехня - найнебезпечніша зброя диявола

Ця стаття розглядає поширення брехні в історії людства, її найбільші наслідки та відверте застосування як зброї в політичній арені. Вона наголошує на небезпечності брехні та її спотвореному впливі на релігійну думку. Також стаття підкреслює важливість боротьби з цим гріхом і закликає до відвертості та правдивості в міжособистісних стосунках.

Наслідки поширення брехні у світі та її викорінення

Як кулі на полі бою можуть пролітати повз, можуть торкатися, поранити і навіть убити, так і брехню, найнебезпечнішу зброю диявола. Першим брехуном був диявол, який на початку історії людства обдурив Адама та Єву про нешкідливість забороненого плоду.

Тому джерелом неправди є диявол. Євангеліє також свідчить: «Він був споконвіку і не стоїть в істині, бо істини немає в ньому. Коли він говорить брехню, він говорить від самого себе, тому що він брехун і батько неправди» (Івана 8:44).

Брехня — мабуть, найпоширеніший гріх людства і, на жаль, дуже глибоко вкорінений. На землі немає нації чи країни, де не зловживали б брехнею. Величезна кількість брехні відбувається у світі щохвилини — і це те, що приносить багато бід та страждань. А нинішня війна теж прямий наслідок брехні та неправди, обману та маніпуляцій, образи та брехні.

Ми з вами бачимо результат кричущої, цинічної та свідомої брехні про те, що кривавий Кремль затопив свою країну і нашу Україну, а тепер намагається втопити в ній увесь світ. Цей останній ірод Кремля породжує нові образи люті, жорстокості, нещадності, підступності і лицемірства. Вірус злої брехні та ненависті отруїв і ввів в оману багато людських душ, зробивши їх сліпими, чистих ненависників, своїх слу

Багато хто з них навіть не може пояснити, чому вони ненавидять наш народ, нашу мову, нашу Церкву. Сумно, що деякі з цих ненависників покриваються святими речами – вірою, Церквою. Щоправда, і релігія в них спотворена та спотворена брехнею. Вони вважають, що “приватизували” українські святині, розпоряджаються спадщиною нашого народу, розповсюджують неправду у наших храмах іноземною мовою, мовою окупантів, іммігрантів, убивць нашого народу – мовою брехні та безбожності.

Дивитися також

Як вони дотримуються Божих заповідей? Який дух кажуть, коли проклинають інших? Як шанувати батьків, як втілити християнські цінності та чесноти, у тому числі любов до ближнього, до Батьківщини? Як вони поділяють біль нашого народу? Як почитати загиблих, убитих, замучених голодоморами, репресіями, гоніннями? Як проходить останній шлях загиблих сучасних героїв, які пожертвували своїм життям, захищаючи нашу Батьківщину? Проти якого ворога і на чиєму боці вони воюють?

Брехня несумісною з церквою, з істинною вірою та вірним служінням! Досить служити брехні, настав час звільнитися від духовного заняття і кайданів брехні. Російська Церква давно підступно підпорядкована громадянській релігії, вона далека від духу Євангелія і змісту православної віри. А «псевдовірам російського світу» красномовно характеризуються вчинками, що свідчать про втрату християнських цінностей, миру, любові, живого зв’язку з Христом та Його Церквою.

Слід нагадати, що неправда, як і будь-яке зло, не має самодостатньої сутності, це лише заперечення добра, заперечення чеснот, заперечення життя, і тому замість творіння вона здатна тільки зруйнувати, саме те, чого хоче диявол. Ми християни повинні бути на боці добра та світла. За природою істина є світло, а брехня – лише її тінь. Хороший урожай у тіні не дозріває… Отже, Святе Письмо закликає: «Він обманюється: Бог не зневажений. Що за posiє людина, те й пожне» (Гал. 6:7).

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку