Зараз читаєте
Ісус Христос увійшов до Єрусалима: початок Страсної седмиці

Ісус Христос увійшов до Єрусалима: початок Страсної седмиці

Урочисте входження Ісуса Христа до Єрусалима відзначає початок Страсної седмиці, нагадуючи про Його скорботний шлях до хреста. Світлість і трагедія об’єднуються в цій події, яка відображає Його смирення та жертовність заради спасіння людства.

Початок Страсної седмиці: урочисте Входження Ісуса Христа до Єрусалима

Спогадом євангельської події урочистого входження Спасителя у святе місто Єрусалим розпочинається Страсна седмиця, яка нагадує нам про останні хресні дні земного шляху Сина Божого. Вхід Господній в Єрусалим засвідчує, що Ісус Христос є істинний Месія. Своїм входженням Він свідчить істину, свідчить про виконання Божого задуму, сповіщеного через пророків, свідчить про виконання волі Отця Небесного, про готовність випити повну чашу страждань, приносячи Себе в жертву за гріх людства.

Христос плакав, в’їжджаючи до Єрусалима, хоча люди радісно зустрічали Його, вшановуючи як володаря і пророка, стелячи перед Ним свою одежу і пальмове віття. Він знав, що ці люди бачать в Ньому більше земного царя, а не духовного, знав, що натовп усього за кілька днів вимагатиме розіпʼяти Його. Він знав, але смиренно йшов на ці страждання. Чому? Бо Він прийшов не заради прийняття слави від людей, не заради виправдання перед ними за Своє служіння, але заради спасіння, їхнього спасіння. Бо «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13).

Дивитися також

Господь наш Ісус Христос увійшов у Священне місто не для того, щоби Йому служили, а для того, щоби Самому послужити людям, перенести хресні муки за всіх нас і явити приклад величного смирення та жертовності. Нехай цей вічний приклад любові, миру і доброї волі надихає та змінює на краще кожного з нас. Слава Ісусу Христу!

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку