Зараз читаєте
Літургія Ранішеосвячених Дарів: особливе богослужіння протягом Великого Посту в Україні

Літургія Ранішеосвячених Дарів: особливе богослужіння протягом Великого Посту в Україні

Літургія Ранішеосвячених Дарів: особливе богослужіння протягом Великого Посту в Україні

У час Великого Посту в Україні відбувається Літургія Ранішеосвячених Дарів, яке є особливим богослужінням. Це богослужіння відрізняється від звичайної Літургії, але має глибокий духовний зміст та богословське наповнення. Літургія Ранішеосвячених Дарів єднає нас з Богом і допомагає знайти шлях до райських осель.

Літургія Ранішеосвячених Дарів: особливе богослужіння Великого Посту в Україні

Протягом Великого Посту в Україні звершується особливе богослужіння – Літургія Ранішеосвячених Дарів, яке відбувається лише у цей час. Це богослужіння відмінне від звичайної Літургії, оскільки на ньому не звершується сакрамент перетворення, але віруючі причащаються раніше освячених святих дарів.

Цієї Літургії не можна вважати менш важливою або другорядною, хоча її авторство приписують Папі Римському Григорію Двоєслову, який жив у VI столітті після Р. Х. Згідно зі свідченнями святого Симеона Солунського, ця Літургія звершувалася здавна, передана нам апостольськими наступниками.

Цікаво, що богослужбові пісні Літургії Ранішеосвячених Дарів сповнені глибокого духовного змісту і богословського наповнення. Їх наспів пробуджує в людині дух покаяння і сокрушення серця, а священнодії надихають до пошуку істинного шляху до Бога. У біблійних читаннях перед віруючими постають події старозавітньої епохи, від початку створення світу до пророцтв про страждання Христові. Новозавітні тексти зі Святого Євангелія та апостольських послань читаються лише на свята та у дні Страсного тижня.

Дивитися також

Важливо зазначити, що Літургія Ранішеосвячених Дарів, як і будь-яке інше богослужіння, єднає нас з Богом і відкриває шлях до райських осель. Тут ми також долучаємось до спільної справи, а саме молитви за весь світ. У цій молитві з нами єднаються і всі сили небесні. Тому не минаймо можливості взяти участь у цьому сокровенному богослужінні!

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку