Зараз читаєте
Літургія Великого понеділка: молитва за мир і спасіння

Літургія Великого понеділка: молитва за мир і спасіння

У кафедральному Михайлівському соборі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря відбулася Літургія Ранішеосвячених Дарів, яку звершив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Під час служби відбулася молитва за воїнів, владу та мирних жителів України.

Молитва за мир і просвітлення: Літургія Ранішеосвячених Дарів у Київському соборі

У Великий понеділок, 29 квітня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Літургію Ранішеосвячених Дарів у кафедральному Михайлівському соборі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт, вікарій Київської єпархії єпископ Васильківський Єфрем, братія монастиря та запрошене духовенство.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Також Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Окрім того, Митрополит Епіфаній удостоїв духовенство чергових священничих нагород.

Дивитися також

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним тижнем або Страсною седмицею. Таку назву він має тому, що присвячений споминам про останні дні земного життя Спасителя: Його страждання, хресну смерть і погребіння. Всі дні Страсного тижня також називаються «Великими».

Через особливе духовне значення і велич богослужінь цього періоду, Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. Страсна седмиця особлива тим, що є найсуворішим періодом посту. Християни роздумують над страстями Ісуса Христа і готуються до свята Світлого Христового Воскресіння.

ДЖЕРЕЛО

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку