Зараз читаєте
Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Жахливе слово, яке змушує здригнутись кожного… Голокост… Це уособлення людських страждань і абсолютного зла. Офіційно визнано, що від 5,5 до 6,1 мільйонів євреїв було вбито під час Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйони на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні. Три мільйони осіб було вбито в газових камерах, близько двох мільйонів розстріляно, інші померли від голоду, виснаження, примусової праці або нелюдських життєвих умов.

Аби вшанувати та зберегти пам’ять про цю страшну трагедію, про всіх невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею, Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, в якій йдеться: «Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість».

Саме в день 27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

Сьогодні у час скорботи і пам’яті ми приєднуємося до загальної печалі і співчуваємо всьому болю та втраті, ім’я яких – Голокост. Порожнечу в душах мільйонів ніяк не заповнити. Вже не запобігти трагічним подіям минулого. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися в майбутньому!

Дивитися також

Підносимо молитви за невинно убієнних!

Пам’ятаємо кожного!

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку